Kávé mellé

Itt a péntek, hurrá! Lassan köszönthetjük a hétvégét, amelyet mindig nagyon várunk bármilyen izgalmas programot is hozzon! Idén már fennállásának 15. születésnapját ünnepli a Péterfy Bori & Love Band, amelyet egy koncerttel tesznek emlékezetessé a Budapest Parkban július végén, ajánlónkban bővebben olvashattok az eseményről. Nagyon boldog hétvégét kívánunk!

Időjárás

Az Időkép előrejelzése szerint a napos idő mellett gomolyfelhők képződnek, és néhol nyugaton és északon egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Zivatar környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. Hajnalban 11-22, délután 33-40 fokot mérhetünk.

🆘 Ma is a rendkívüli hőség terheli meg szervezetünket. Továbbra is sokaknál jelentkezhet fáradtság, tompaság, dekoncentráltság. A nagy melegben ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek lehetünk. Az éjszakák is egyre melegebbek lesznek, így egyre kevésbé lesz jellemző a pihentető alvás, alvászavarok alakulhatnak ki. Az idősek és a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknél vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, rosszullét léphet fel.

A napos időben a napszúrás, hőguta elkerülése érdekében ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a tűző napon! Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 10 és 16 óra között országszerte nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Névnap: Magdolna

Híres születésnapos

Ma ünnepli 59. születésnapját Rob Estes amerikai színész, boldog szülinapot kívánunk neki! Első színészi munkáját 1986-ban kapta a Days of Our Lives című sorozatban. Első komolyabb szerepét a Melrose Place című sorozatban kapta, melyben későbbi feleségével, Josie Bissett-tel játszott együtt. A sorozatban két szerepe is volt. A második évadban tűnt fel először Sam Towler szerepében. Ekkor még nem gondolták, hogy hosszú távon szerződtetni fogják. Később azonban újra felkeresték és megkapta Kyle McBride szerepét, amivel világhírnevet szerzett. 2005-ben a Gyerekszomorító igen című filmben szintén feleségével együtt szerepelt. 2003-ben feltűnt a Szívek szállodája című sorozatban. Ugyanebben az évben a Különleges ügyosztályban is szerepet kapott. 2007-ben megkapta Tom Hogan szerepét a Született nyomozók című sorozatban. 2008-ban a 90210 sorozatban megkapta Harry Wilson szerepét. 2011-ben szerepelt A kert végében című filmben, majd hosszabb szünet után 2020-ban a Miután összecsaptunk, 2021-ben a Miután elbuktunk című filmekben. Idén a Miután boldogok leszünk című filmben szerepel.

Forrás: starity.hu

Ha kimozdulnál: PÉTERFY BORI & LOVE BAND – 15 ÉV

Imádjuk Péterfy Bori& Love Band-et, így sok szeretettel gratulálunk nekik ehhez a jubileumhoz! Július 28-án egy koncert erejéig Ti is ünnepeljetek velük a Budapest Parkban.

Péterfy Bori a magyar kulturális közeg egyik megkerülhetetlen, karizmatikus egyénisége. A színésznőként is aktív énekesnő koncertjei igazi rock & roll performanszok, ahol a féktelen energia, a kissé excentrikus előadásmód keveredik a mély, mégis könnyen énekelhető, mindannyiunk számára ismert slágerekkel. Kereken tizenöt éve alakult meg a Péterfy Bori & Love Band, a jubileum helyszíne pedig idén a Budapest Park, ahol július 28-án az Abigél zenekar felvezetésével és vendégénekesek seregével együtt ünnepelnek. A Park színpadán Boriékkal együtt az Esti Kornélos Bodor Áron, az Amorf Ördögök-frontember Tariska Szabolcs, Saiid, Papp Szabi és Lovasi András is fellép.

A Love Band zenekar Tariska Szabolcs szövegíró-énekes és Tövisházi Ambrus zeneszerző által vezetett sanzon-pop banda, az Amorf Ördögök folytatásaként alakult. A szerzőpáros első, Borinak szánt dala, a Hajolj bele a hajamba óriási sikert aratott rögtön az első évben. A 2007 őszén megjelent, cím nélküli első albumhoz a Kispál és a Borz és a Kiscsillag dalszerző-frontembere, Lovasi András is nagy lendületet adott, hiszen szövegíróként és az album kiadójaként is felkarolta Bori új formációját. Péterfy Bori és társai szokatlan színész-zenész kollaborációt állítottak színpadra. A magyar színészlemezekről ismerős, a hatvanas-hetvenes évek sanzonjainak hangulatához hozzáadódott az énekesnő szenvedélyes színpadi jelenléte és Tövisházi Ambrus zeneszerző punkból, diszkóból és balladákból összeszőtt világa. Bori a tizenöt év alatt a szövegírói szerepben is egyre nagyobb szerepet vállalt, a zenekar legutolsó, Szikra című lemezén már a dalok nagyobb részének szövegét ő írta. Többszáz fesztiválfellépés, hét stúdióalbum, a tizedik évfordulóra megjelent mobilos játék (Bori X), egy idén megjelent életrajzi könyv, és rengeteg teltházas koncert után a zenekar a Budapest Parkban mutatja meg legjobb dalait.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.