Címke: élelmiszerpazarlás

Ne dobd ki az ételt, inkább tervezz okosan!

Magyarországon a legtöbb élelmiszer-hulladékot a háztartások termelik – ez évente átlagosan 65 kilogramm kidobott ételt jelent.  A nem tudatos fogyasztói döntések nemcsak a spórolást nehezítik meg, de még a klímaváltozásért felelős üvegházhatású…

Így készüljünk a húsvétra tudatosan! – Tippek és receptek

Tojás, sonka, kukoricasaláta és a sütemények végeláthatatlan sora: minden évben több napon át tartó készülődés előzi meg a húsvétot, majd az ünnepek után az ételek egy része a szemetesben landol? A közhiedelemmel…

A tudatos vásárlás ellenére is sok élelmiszert pazarolunk el

A magyarok többsége saját bevallása szerint tudatosan vásárol, figyel az élelmiszerek lejárati idejére, mégis évente 65 kilogramm élelmiszerhulladékot állít elő, amivel 45 000 forint éves veszteséget szenved el. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal…