Arctisztítás kisokos

A bőrápolás ezidáig is nagyon fontos szerepet töltött be bőrünk egészségének megőrzésében, azonban az elmúlt időszakban ez még inkább felértékelődött. Éppen ezért az Ipsos egy olyan különleges kutatást végzett el a CeraVe kérésére a világ 11 különböző országában, amely számos hasznos információt tár fel előttünk.

  • A válaszadók 70%-a gondolta úgy, hogy tudja, hogyan kell helyesen tisztítania az arcbőrét
  • Ennek ellenére a megkérdezettek csupán 44%-a tisztítja arcbőrét a megfelelő következetességgel (napi 2 alkalommal), a többség ezt sokkal rendszertelenebbül teszi.
  • A kutatásban résztvevők 40%-a nem tudja pontosan, hogy melyik számára a legmegfelelőbb arctisztító készítmény, míg az emberek 60%-a nincs tisztában a bőrbarrier fontosságával.
  • A válaszadók 37%-a nincs tisztában a kiegyensúlyozott pH fogalmával.
  • A férfiak 40%-a csak vízzel tisztítja az arcát, 27%-uk pedig úgy véli, hogy az esti lefekvés előtti arctisztítás egyáltalán nem lényeges.
  • Mindemellett a kutatásból az is kiderült, hogy a megkérdezettek 30%-a a szükséges napi két alkalomnál is többször tisztítja meg az arcát.
  • Az 51 és 60 év közötti személyek 74%-a reggel és este is kellő időt fordít az arctisztításra, míg a 18 és 20 év közötti korosztálynál ez az arány csupán 59%.
  • A hölgyek 60%-a tér úgy nyugovóra az este, hogy nem mosta le a sminkjét, sőt a női válaszadók 56%-a piszkos sminkecsetet használ.

A kutatásból többek között az is kiderül, hogy a helytelen bőrápolás nem csak testünkre, hanem mentális egészségünkre is negatív hatással lehet.

A megkérdezettek több mint 50%-a érez frusztrációt azután, hogy a smink lemosása nélkül feküdt le aludni.

A tanulmány elméleti és gyakorlati különbségekre is felhívta a figyelmet az egyes nemzetek között.

A franciák, a spanyolok, a lengyelek, a mexikóiak, illetve az oroszok is megfelelő módon ápolják bőrüket, azonban nincsenek tisztában a bőrbarrier kulcsfontosságú szerepével. A lengyelek például gyakran túl sokszor is tisztítják az arcbőrüket (akár napi 3 alkalommal).

A brazilok és a németek tudatában vannak a kiegyensúlyozott pH-érték fontosságával, azonban arcuk tisztítása során mégis csupán kéziszappant, vagy egyszerű tusfürdőt használnak.

Thaiföldön, Amerikában és Ausztráliában elméletben mindent tudnak a válaszadók, azonban a gyakorlatban ezt szinte sosem tartják be.

Az Egyesült Királyságban az egyik legrosszabb a helyzet, ahol a lakosság sem elméleti szinten, sem a gyakolatban nem szán sok időt arcbőrének tisztítására.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.