Cél az örök fiatalság!

womagic_kollagén

Mindannyiunk nagy álma egészségünk, fiatalságunk és szépségünk megőrzése. Bőrünk simaságáért és ragyogásáért javarészt a kollagén felelős, amely szilárd tartószerkezetet, puhaságot és rugalmasságot biztosít, de nem csak külsőnkre van nagy hatással, szervezetünk egészségének fenntartásában is jelentős szerepet vállal. Nézzük is meg, hogy melyek ezek pontosan.

Ha azt halljuk, „nagyon szép a bőröd” vagy „nagyon sima és ragyogó az arcod”, akkor a kollagéntermelésünknek kell köszönetet mondanunk. Ez a strukturális fehérje, amely bőrünk száraz tömegének 80%-át alkotja, felelős bőrünk puhaságáért, rugalmasságáért, ezáltal fiatalos megjelenésünkért. Azonban nem sokan tudják, hogy külsőnk szépségének megőrzése mellett szervezetünk számára is fontos alkotóelem.

Nem véletlen, hogy a testünkben fellelhető kollagén elnevezése a görög „kolla”, azaz „ragasztó” szóból származik, hiszen a kollagén egyfajta tartóerő szervezetünk számára.

A testünkben lévő összes fehérje 30%-a kollagén, amely rendkívül fontos szerepet játszik izmaink működésében, a szalagok, az inak, a vénák, és a csontok felépítésében és védelmében, mindemellett a haj és a körmök kulcsfontosságú építőeleme is. Szervezetünk természetesen állítja elő ezt a csodafehérjét, azonban korunk előrehaladtával, pontosabban 20 éves korunktól kezdve évente 1-1,5 %-al csökken kollagéntermelésünk, amely szarkalábak, ráncok megjelenéséhez és bőrünk szárazabbá válásához vezet.

Tehát az öregedés első jeleit kollagéntermelésünk csökkenése okozza, azonban néhány kollagén és bőrápoló praktikával lassíthatjuk ezen folyamatokat:

  • A nyári erős UV sugárzás károsíthatja bőrünk kollagéntermelését, így érdemes minden nap magas fényvédelemmel ellátott naptejet használnunk.
  • Arcápolási rutinunkat illetően, érdemes retinol és C-vitamin tartalmú kozmetikumokat használnunk, hiszen ezek, segíthetnek a bőrben való kollagéntermelés serkentésében. A kozmetikumainkon keresztül sajnos nem tudunk kollagént bejuttatni bőrünkbe, ugyanis ahhoz túl nagy molekula.
  • A finomított cukrot tartalmazó ételek kerülésével lassíthatjuk szervezetünk kollagénvesztési folyamatát, hiszen az édességek és desszertek negatívan befolyásolhatják a kollagéntermelést.

A bőrfeszesítés leghatékonyabb módja, ha azt kívülről és belülről is megtámogatjuk kollagénes étrendkiegészítők fogyasztásával, illetve olyan kozmetikumok használatával, amelyek a bőr számára hasznos és fontos hatóanyagokat tartalmaznak. „A kollagénes kozmetikumok általában olyan egyéb hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek hatással lehetnek a kollagén termelődésre. Azonban, ha látványosabb eredményre vágyunk, érdemes étrendünket is kollagénnel kiegészíteni, lehetőleg kollagén peptidek formájában, hiszen ezek saját kollagén termelésére ösztönzik szervezetünket, így akár 4 hét alatt látható változást eredményezve” – hívja fel a figyelmünket Károlyfi Edit az Avon Szépségszakértője. Kollagén peptidek fogyasztásával a kollagén nem csak egyszerűen bekerül a testünkbe és növeli a természetes kollagén mennyiségét.  A kollagén peptideket a bőrünk speciális sejtjei, a fibroblasztok ismerik fel, amelyek kollagéntöredékként azonosítják a peptideket, így ennek hatására sejtjeinket a termelés növelésére serkentik, hogy az észlelt veszteséget ellensúlyozzák.

Ahhoz, hogy szöveteink rugalmasságát megőrizzük, a szakértő a kollagén folyamatos fogyasztását javasolja, ugyanis ha azt abbahagyjuk, akkor előbb-utóbb ismét hiányállapot alakul ki.

Ráadásul, a rendelkezésre álló kollagént a szervezet először az egészségünk védelme szempontjából nélkülözhetetlen szövetekben, sejtekben hasznosítja, csak az ízületeink, csontjaink, vénáink támogatása után még rendelkezésre álló mennyiséget fordítja bőrünk megfiatalítására.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.

Még nincs hozzászólás

Hozzászólások lezárva