Hajfestés otthon? Gyerekjáték!

Az otthon töltött hosszú napok, az elmaradt kozmetikus, manikűrös és fodrász időpontok mindannyiunk megjelenését megviselhetik. Itt az ideje, hogy kézbe vegyük a dolgokat! Bőrünk, kezünk és körmeink ápolása és kényeztetése után, ne féljünk hajszínünk megújításától sem, ebbe is gyorsan bele tudunk tanulni. Károlyfi Edit, az Avon szépségszakértője részletesen bemutatja nekünk a folyamatot, hogy hajfestésünk ne fulladjon kudarcba, és otthon is mesés színekben pompázhassanak egészséges fürtjeink.

Az otthoni hajfestés sokak számára ijesztő lehet, de higgyük el, hogy meg tudjuk csinálni! Ha megfogadjuk a szakértő tanácsait, nem marad el a kívánt eredmény, amely nemcsak megjelenésünkre, de lelkünkre és jó kedvünkre is pozitívan hathat.

Nagyon fontos, hogy hajfestésünk előkészületeit éppen olyan gondosan és körültekintően végezzük, mint magát a festést, hiszen ezek a lépések is rendkívül fontosak a tökéletes eredmény eléréséhez.

A kellékek beszerzése előtt gondoljuk át, hogy teljes hajkoronánknak új színt szeretnénk-e adni, vagy csupán lenövésünket szeretnénk eltűntetni.

Amennyiben egészen új színről álmodunk, érdemes figyelembe vennünk, hogy hajszínünkön házilag nem biztonságos három árnyalatnál többet változtatni, mert drasztikus változtatásoknál nagyobb eséllyel érhetünk el foltos eredményt, illetve hajszálainkat is nagyobb mértékben roncsolhatjuk. Annak érdekében, hogy a hajszínünk egyenletes és tartós legyen, érdemes a hajmosást is a festéshez időzíteni. A frissen mosott haj most nem ideális választás, a legjobb, ha egy vagy két nappal a festés előtt mossuk meg a hajunkat és nem viszünk fel rá semmilyen hajformázót.

Miután mindent átgondoltunk és mérlegeltünk, következhet a leglélekmelengetőbb lépés, a shoppingolás. Ha kiválasztottuk a megfelelő hajfesték tökéletes színét, szánjunk pár másodpercet a mennyiségek átgondolására is. Amennyiben hajunk legalább vállunkig ér, érdemes két doboz hajfestéket vásárolnunk. A szakértő kedvence az Avon Advance Techniques Tartós krémhajfesték, amelynek 21 árnyalatból álló színválasztékában mindannyian megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbbet. A hajfestékünk mellett, minden egyéb szükséges eszközt is könnyedén beszerezhetünk. A kellékek beszerzésekor tartsuk szem előtt, hogy a festék összetevőit üveg vagy műanyag tálkában célszerű összekeverni, hiszen fém tálban oxidálódhat a festék, amelynek következtében a szín is módosulhat.

A termékek beszerzése után keressünk elő egy rég nem használt, feláldozható törölközőt, és nevezzük ki hajfestős törölközőnek, amely a jövőben is hű társunk lehet majd festéseink során.

Nincs szükség arra, hogy a legszebb ruhánkat öltsük magunkra, hajfestéshez válasszunk kényelmes öltözetet, amely után nem bánkódunk, ha rácsöppen egy kis festék. Hajunk alapos átfésülése után húzzunk középválasztékot egészen a nyakunkig, majd osszuk fel a két részt is egy újabb választékkal, amely egyik fültövünktől a másikig fut. Az így kapott négy részt csatoljuk el egyesével, és egyszerre mindig csak egy rész festésével foglalkozzunk. Figyeljünk arra, hogy a festés közben végig viseljünk kesztyűt!

A festék felvitelét hajtöveinknél kezdjük, majd onnan húzzuk le hajvégünkig ecsetünket. Ha csupán lenövésünket szeretnénk elfedni, a hajvégekre ne tegyünk festéket, ezzel óvva hajunkat a felesleges roncsolódástól.

Az egyenletes végeredmény elérésének érdekében a hatóidő letelte után, közvetlenül hajunk leöblítése előtt, nedvesítsük meg kezeinket, és masszírozzuk bele tincseinkbe a festéket. A hajfesték kiöblítése és hajunk alapos megmosása után, ne felejtsünk el hajbalzsamot használni! A hajbalzsam mélyen hidratálja a vegyi anyagok által igénybe vett hajunkat, illetve bezárja és helyre igazítja hajszálaink felületét, amelyeket a festék megnyitott. A festett, igénybe vett hajnak rendkívül fontos a folyamatos törődés, használjunk tápláló összetevőkben gazdag sampont és balzsamot.

A szakértő plusz tippje hosszabb hajú hölgyek számára: a hajvégek könnyen kiszáradnak, ezért érdemes rendszeresen havégápoló olajat használni, kis mennyiségben, akár hetente többször is.

Ne féljünk belevágni az otthoni hajfestésbe! Néhány egyszerű lépés követésével káprázatos eredményeket érhetünk el, és hajunk újra a megszokott fényében pompázhat akár fodrász segítsége nélkül is.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.

Még nincs hozzászólás

Hozzászólások lezárva