Kedvenc téli bőrkezelés: lézeres arcfiatalítás

Bőrünk védeleme egész életünk során fontos feladat. Mindannyian vágyunk az ápolt, hidratált és egészséges bőrképre, amíg csak lehet. Ha beköszönt a tél, itt lehetőség, hogy a napsugárzásnak kitett bőrünket – amely egészségének védelme érdekében többek között hámmegvastagodással védekezik – felrissítsük, közben pedig feszesítsük, kiatalítsuk is azt. Így az ápoló kozmetikumok is jobban felszívódnak majd. Van olyan kezelés, amely látványos és hosszútávú eredménnyel szolgál már egyetlen kezelés után.

A bőr megújító kezelések közül a „Gold standard” a CO2 frakcionált lézer! Klinikai tapasztalatom szerint szinte minden esetben valóban nagyon elégedettek az elért céllal, aki ilyen kezelésen vesz részt.

Száraz, pigmentfoltos, dehidratált bőr: mi is történik?

Az életmódunk, a napozás, a városi létezés következménye, hogy erőteljesebbé, feltünőbbé válik a bőr vízhiánya, ezért az intenzív hidratálás, a regeneráló kezelés fontossá válnak. A napsugárzás hatására keletkező szabadgyökök sejtkárosító hatásúak és jelentősen felgyorsíthatják a bőr öregedésének folyamatát. Meglepő, de 80%-ban az UV sugarak felelősek a bőr ráncosodásáért. A nyáron szerzett vagy felerősödött pigment foltok kezelésére ajánlottak a mezoterápiás, lézeres kezelések, amelyek egész évben végezhetőek. Fontos azonban hangsúlyoznom, hogy az orvosi lézer használata, illetve egyéb kozmetológiai szakemberek által végzett erőteljes peelingek fényérzékennyé teszik a bőrt, így azokat csak késő ősztől érdemes igénybe venni.

Nem elég a fény hullámhosszát megválasztani, át kell jutnia a felette lévő szöveteken, és intenzívnek kell lenni ahhoz, hogy a kívánt hatást elérjük.  Ha pedig probléma van a mélyben, a felszint is kezelni kell. Ezt pedig nem teszi lehetővé az ultrahang és a rádiófrekvenciás kezelés, amelyeknél ugyan lejut az energia a mélyebb szövetekhez, de a bőr felszínét nem kezeljük vele. Csak az az energia vált ki fizikai és kémiai hatást, amelyik eljut a cél szövethez, sejthez!

Hosszabb hullámhossz mélyebbre jut igy csak nagy teljesítményű CO2 lézeres gépi kezelésektől várhatunk látványos eredményt, ezeket pedig szigorúan orvos végzi! Ez párnap felépülést igényel, kezelés után 2-3 napig duzzadt, piros lesz az arc, egy hét után a felszín már lehámlik, de a kollagén megújulás még ezután kezdődik. A legszebb eredmény 3-4 hét után látható. A kezelés után a megújult bőr mind kinézetében, mind működésében szebb lesz. 

A csúcstechnológiát képviselő DeepRenu Elit frakcionált lézer a legmagasabb prémium minőségű lézer berendezés a piacon. A német számitógép vezérelt kezelőfejnek és a nagyméretű állítható kezelőfelületnek köszönhetően a kezelés időtartama lényegesen lerövidült: 1 óráról akár 15 percre.

Hogyan zajlik a lézeres kezelés?

A kezelés előtt a páciens problémáihoz igazítva személyre szabott kezelési tervet készítünk. A kezelt bőrfelületet megtisztítjuk, fertőtlenítjük és krémmel érzéstelenítjük. A gép paramétereinek beállítását mindig egyénre szabottan és a problémától függően végezzük el. A végén az egész arcfelületet kezelését elvégezzük, hogy a már kezelt területek között ne legyen különbség, majd otthoni ápolási tanáccsal és nyugtató ápoló termékkel látjuk el vendégeinket.

Milyen problémára ajánlom?

Az arcon lévő hegek (pl. pattanások nyoma ) legeredménysebben csak ezzel az eljárással kezelhetők! A kisebb ráncokat is eltünteti, a pigmentfoltokat látványosan halványítja, így kezeljük és megelőzzük az öregedéssel járó kóros hámelváltozásokat. Azoknak is kiváló megoldás, akik a természetes arcfiatalítás hívei, de a tágpórusú bőrrel, megereszkedett arcbőrrel, szemhéjjal, száj körüli ráncokkal is csodát tesz. Ajánlom minden korosztálynak, 40 év felett pedig gyakorlailag kötelező!

Mennyi ideig tart a regenerálódás?

A kezelés után 2-3 napig kicsit duzzadt, vörös lesz az arcbőr. Ezen idő alatt tanácsos a szociális tevékenységeinket korlátozni. Ezt követően megindul a bőr apró, mikro hámlása. 3. naptól már sminket használhatunk.

Egy hét elteltével már szemmel látható a javulás, de az új kötőszöveti rostok felépülésével – amely az első hét után kezdődik – a bőrminőség javulása a 2-3. hónapban a leg látványosabb! Bőrünk egyre feszesebb lesz, ahogy a bőrképen is látni fogjuk a ragyogó változást.

Az arc lézeres kezelése mellett lehetőség van a nyak, mellkas, alsó-felső szemhéj és kéz lézeres fitalitására is! Hisz ahogyan Coco Chanel mondta: “A nő keze a névkártyája, a nyaka a személyije, a melle az útlevele!”

Avatar photo
Dr. Petrohai Ágnes

Orvos, esztétikai szakértő

Arra születtem, hogy inspiráljak embereket, ez ad nekem sikerélményt! Empatikus vagyok, talán ezért is lettem orvos. Már az óvodában is fecskendő volt a jelem. 😊 A szike mentes arcfiatalítás igazi alkotás! Vallom, hogy soha nem a kor számít, hanem, hogy mit tudunk kihozni magunkból. Ez ad minden embernek önbizalmat és sikerélményt, amire nagyon nagy szükségünk van a mindennapokban.