Őszi kényeztetés lábainknak

Itt az ősz, a nagy séták és túrák időszaka. Habár a gyönyörű színekben pompázó természet és a friss levegő feltölti lelkünket, a sok gyaloglás nem kíméli lábainkat. Akármilyen jó is legyen túracipőnk, a megerőltető séták során könnyen alakulhatnak ki lábunkon vízhólyagok, nem kívánt bőrkeményedések.

Károlyfi Edit, az AVON Szépségszakértője elárulta nekünk, milyen lábápolási rituáléval kényezteti végtagjait a hosszabb kirándulások után, amellyel még ebben az időszakban is megőrizheti lábai szépségét.

Lábápolási rituálé

Első lépésként készítsünk egy kellemes lábfürdőt, amely amellett, hogy felpuhítja bőrünket, megfáradt talpainknak is kellemes megnyugvást nyújt. Amíg lábaink 10-15 percre megpihennek a 37-39 °C-os fürdőben, kihasználhatjuk az időt testünk és lelkünk megnyugtatására is. Gyújtsunk gyertyát, hallgassunk lazító zenét, olvassunk kedvenc könyvünkből vagy akár gondoskodhatunk arcbőrünkről is egy fátyolmaszk vagy arcpakolás segítségével. 

Miután bőrünk megpuhult, második lépésként a bőrkeményedések eltávolítása következik. A szakértő ehhez leginkább elemes lábradírozó eszközt ajánl, hiszen ezekkel tökéletes alapossággal távolíthatjuk el akár az erősebb bőrkeményedéseket is. Ezt követően pedig  a  bőrsimító lábradírt használja leggyakrabban, amellyel pillanatok alatt varázsolhatjuk még simábbá és bársonyosabb tapintásúvá talpainkat.

Fotó:Bruce Mars / unsplash.com

Bőrünk alapos, de kíméletes radírozása után, langyos vízzel öblítsük le lábunkról a bőrradírt, majd szárazra törlés után, masszírozzunk lábápoló krémet a teljes lábfejünk bőrébe. Károlyfi Edit kedvence az Avon Footworks Illipe vajas hidratáló lábápoló krém, amely a Borneo-szigeten növekvő Shorea stenoptera fa diójából származó ritka és exkluzív illipe vajon kívül, további 3 vaj, a kakaó, mangómag és shea keverékével javítja bőrünk állapotát, ultragazdag formulája miatt akár egyik napról a másikra óriási javulást érhetünk el.

Lábápolási rituálénk megkoronázásaként lefekvés előtt burkoljuk lábainkat éjszakai hidratáló pakolásba, és engedjünk meg magunknak egy hatalmas alvást, hiszen a hétvégi nagy túrák után elengedhetetlen, hogy testünk megfelelően regenerálódjon és felkészüljön a rohanós hétköznapokra. Az AVON Szakértőjének kedvenc lábápoló pakolása egész este lassan szívódik be bőrünkbe és varázsolja lábainkat mélyen hidratálttá, ellenállóvá és selymesen puhává.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.