Öt szakértői tanács, hogy megőrizzük arcbőrünk szépségét

Öt szakértői tanács, hogy megőrizzük arcbőrünk szépségét

Bár a legtöbbször csak közel a 40. életévünkhöz vesszük észre, hogy a bőrünk öregszik, valójában jóval korábban, nagyjából 25 éves korunk táján visszafordíthatatlanul elkezd változni, ereszkedni. Akármennyi idősek is vagyunk, sosincs túl késő elkezdeni foglalkozni a ráncokkal és az arcbőr egészségével – ehhez öt tanácsot ad Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai specialista, a New Beauty Anti-aging és Orvos-Esztétikai Központ vezetője.

1. Megfelelő arckrémek használata

Manapság szinte végtelennek tűnik a kínálat a polcokon, egyre több olyan készítmény van forgalomban, amely a ráncosodás megszüntetését vagy megelőzését célozzák meg – de nem szabad vakon bízni a hangzatos reklámszövegeknek. A bőr szépségének érdekében elsőrban a bőrtömörséget javító, magas minőségű termékeket érdemes használni a szakember javaslata szerint. Ezek az anti-aging krémek a bőrsejteket tápláló vitaminok és növényi kivonatok mellett antioxidánsokat is tartalmaznak. Hogy a lehető legjobb eredményt érjük el, érdemes felkeresnünk egy szakembert, aki meg tudja állapítani bőrünk típusát, és tanácsod is ad arra, hogy milyen kozmetikumot válasszunk.

2. A folyadékpótlás fontossága

Ahhoz, hogy jobban megértsük a rendszeres folyadékfogyasztás jelentőségét, először tisztában kell lennünk azzal, hogy a testünk közel 70%-a víz. Ahhoz, hogy bőrünket a kollagén rostok feszessé tegyék, nedvességre van szükségünk. A kor előrehaladtával a kollagén termelése csökken, mely ráncok megjelenéséhez vezet, de korántsem mindegy, hogy ez milyen gyorsan és milyen mélységben mutatkozik meg az arcon. Ahhoz, hogy az arcápoló és anti-aging krémek hatékonyságukat maximálisan kifejthessék, kiemelten fontos, hogy a vízpótlásáról belsőleg is gondoskodjunk – egy egészséges felnőtt ember számára naponta 2,5-3 liter folyadékbevitel ajánlott.

3. Rendszeres bőrápolási rutin

Akinek nincsenek bőrproblémái, könnyen kialakíthatja a napi bőrápolási rutinját, azok azonban, akik pattanással, zsíros vagy túl száraz bőrrel rendelkeznek, érdemes kozmetikus vagy bőrgyógyász segítségét kérni. Javasolt lemosó rendszeres használata, egy bőrtípusnak és életkornak megfelelő nappali krém, egy éjszakai bőrápoló krém, és heti egy alkalommal bőrradír vagy tisztító arcpakolás vagy maszk alkalmazása. A szemkörnyék ápolása kiemelt figyelmet érdemel, hiszen a bőröregedés jelei elsőként többnyire itt jelentkeznek, ezt a területen speciális összetételű, szemkörnyék-ápoló termékekkel lehet sokáig egészségesen, fiatalosan tartani.

4. Fényvédelem: minden évszakban figyelni kell

A fényvédelem a tudatos bőrápolás alapja: a fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. A fényvédelemmel ellátott kozmetikumok használata a közhiedelemmel ellentétben nem csak nyáron fontos, az év többi részében is védeni kell a bőrt a nap káros sugaraitól.

5. Segítség a ráncok ellen

Akkor érdemes szakemberhez fordulni, ha az ember a tükörbe nézve nem elégedett azzal, amit lát. Nem az a fontos, amit a környezetünk sugall, hanem az, hogy mitől leszünk elégedettek. Ha jól eső érzéssel nézünk a tükörbe, akkor javul az önbizalmunk, és jobb lesz a kisugárzásunk, ebben ma már számos szépészeti beavatkozás segít, melyekkel éveket fiatalodhat az arcbőrünk.

Forrás: New Beauty, purecom

Még nincs hozzászólás

Hozzászólások lezárva