Létezik megoldás az elálló fülekre

A fülplasztika tökéletes megoldást nyújt az elálló fül korrigálására, ami sok esetben nem csak esztétikai probléma, hanem komoly lelki problémák okozója. A gyerekek gyakran válnak csúfolódás, viccelődés áldozataivá elálló fülük miatt, pedig ma már létezik megoldás, ami ötéves kortól segíthet – mondja Dr. Széchenyi Kornél, orvos-esztétikai specialista, a Budai New Beauty Orvos-Esztétikai Központ vezetője.

Sokan elégedetlenek a fülük méretével, formájával állásával, és szakemberhez fordulnak, hogy ezeken korrigáljanak. Dr. Széchenyi Kornél, orvos-esztétikai specialista szerint az elálló fülek zavarják a legjobban a pácienseket, hiszen ezt a problémát a legnehezebb eltakarni – főleg a férfiak, a kisfiúk esetében, akik nem tudnak hosszú hajat növeszteni.

“A fülplasztikát egészen kicsi kortól lehet végezni, hiszen 5-6 évesen a fül eléri a végleges méretét, így onnantól nincs akadálya a műtétnek. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy akinek gyerekként elállnak vagy túl nagyok a fülei, felnőttkorában is ezzel kell élnie, ha nem tesz ellene” –mondja.

A plasztika helyi érzéstelenítéssel történik, a műtét alatt alkalmazott technika és a vágások helye attól függ, hogy mi a cél az operációval, így az orvos a fül mögött és a fülben is ejthet metszést. „Minden alkalommal kikérdezzük a pácienst, hogy mi zavarja leginkább a fülében, min szeretne változtatni, és közösen tervezzük meg a végkimenetelt. A fülplasztika során az orvos eltávolítja a felesleges porcot és bőrt, a porcot megfelelő pozícióba hajtja, és belső varratokkal rögzíti, majd a vágásokat is összevarrja” – részletezi.

A műtét nagyjából két órát vesz igénybe, majd két napra kötést kap a páciens, amit az orvos egy újabb találkozás alkalmával szed le. „A műtéttől függően 2-6 hétig javasolt éjszakára laza fejpántot viselni, ami védi a fület a forgolódáskor, és nem javasolt szaunába, uszodába, szoláriumba menni. A fülműtét eredménye végleges, a varratok kiszedése után beállt pozícióban örökre marad, a páciensnek soha többet nem lesz gondja az elálló fülekkel, ezzel pedig sokan visszanyerik önbizalmukat is.

 

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.

Még nincs hozzászólás

Hozzászólások lezárva