Tampon és betét nélküli fenntartható jövő? Így lehetséges

Nemrég egy izgalmas „találmányra” bukkantunk. Bevalljuk, kicsit szkeptikusan álltunk a dologhoz, ugyanakkor a lelkünk mélyén reménykedtünk is, hogy beválik. Kipróbáltuk és most Nektek is bemutatjuk a Yoni menstruációs bugyit.  

A Yoni bugyi első ránézésre nem igen különbözik hétköznapi társaitól. Azonban, amikor kézbe vesszük, a tisztasági betét helyén tapintható, hogy vastagabb az anyaga. Ez várható is volt, hiszen a nedvszívó réteget valahol el kell helyezni, ugye. A viselése komfortos, még szűk nadrágban sem okozott kellemetlenséget. Mondjuk, mit érdemes tudni róla.

Miből vannak a bugyik?

A menstruációs bugyik különböző rétegüknek köszönhetően akár súlyuknak többszörösét is magukba tudják zárni. Vékonysága akár egy tisztasági betété, így nagyon kényelmes viselet, illetve antibakteriális anyaguknak köszönhetően friss érzetet ad akár egész nap. Minden bugyi belseje (amely a bőröddel is érintkezik) pamut. A külső rész anyagösszetétele típusonként eltérhet.

Miért nem ázik át?

A legalsó védőréteg az a réteg, amely meggátolja az átázást. Ez biztosít arról, hogy egész nap száraz maradj, mivel nem engedi át a folyadékot, mégis hagyja a bőrödet lélegezni és komfortérzetedet is magasan tartja.

Hogyan használd?

A menstruációs bugyik viselése teljesen megegyezik a normális bugyi viselésével. Attól függően, hogy mennyire vérzel válassz bugyit, így elég csak reggel és este cserélned.

A legerősebb bugyi 4 tamponnyi vért képes átázás nélkül magába szívni, a leggyengébb pedig 1 db tamponnyit.

Mikor használd?

A 3 és 4 rétegű bugyikat a nehezebb és közepes napokra ajánlják, a két rétegű bugyikat pedig a könnyebbekre. Van, aki önmagában hordja őket, de van, aki használ mellé kiegészítő terméket (tampont, kelyhet, betétet). Nagyon hasznos tud lenni a bugyi azokon a bizonyos “úgy érzem meg fog jönni” napokon is, így nem kell azon aggódnod, hogy mikor kell kimenned a mosdóba felszerelkezni. Sokan éjszakára veszik fel, hiszen a bugyival biztos lehetsz benne, hogy nem mozdul el és nem érnek balesetek.

A bugyik mosása 40 fokon ajánlott akár más fehérneműkkel is, viszont öblítőt és vízlágyítót ne használj, mert ez károsítja az anyagát. Moshatóak 60 fokon is, de ez a magas hőfok megrövidítheti az anyag élettartalmát. Ha azt szeretnéd, hogy a vér ne hagyjon nyomot a bugyin, használat után hideg vízzel nyomkodd ki a vért (ne csavard az anyagot, csak nyomkodd!).

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.