49 százalékkal csökkentette az üvegházhatású gázok kibocsátását a Spar Magyarország

A Spar Magyarország energia-megtakarítás terén bevezetett intézkedéseinek és az üzletek modernizálásának eredményeképpen a hálózatban 2021-re 49 százalékkal csökkent az üvegházhatású gázok kibocsátása a 2017-es értékekhez képest.

A vállalat az átépítések során az áruházak fénycsöves lámpatesteit LED lámpákra cserélik, és akkor is alkalmazzák ezt a technológiát, ha nem a teljes épületet modernizálják, csak annak elektromos rendszerét. A Spar Magyarország 2018-ban új hűtéstechnikákra állt át, amelyek a korábbinál környezetkímélőbbek, hatékonyabbak és hosszú távon is gazdaságosan üzemeltethetők. Az üzletek elavult portáljait jó hőszigetelő képességű, modern típusokra cserélik, indokolt esetben pedig a tetők vízszigeteléseinek cseréjénél elvégzik a hőszigetelést, illetve homlokzati hőszigetelést is alkalmaznak.

A vállalat minden beruházásnál megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy az épület adottságainak figyelembe vételével alkalmazható-e hatékonyan napelemrendszer, amely segíti az adott egység elektromos igényének kiszolgálását. A parkolóval rendelkező áruházakban folyamatosan alakítanak ki elektromos autó-töltőállomásokat, eddig 168 ilyen pontot hoztak létre országszerte.

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. 791,8 milliárd forint árbevételt ért el tavaly, ami 7,2 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Hálózatához összesen több mint 600 saját üzemeltetésű és franchise üzlet tartozik, a foglalkoztatottak száma mintegy 14 500.

Forrás: mti
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.