Ezért okos választás a fűtőszőnyeg

A szőnyegfűtés ma már akár teljesen láthatatlan is lehet: anélkül maradhatunk melegen, hogy a csövek vagy rácsok látványa csúfítaná a belső tereinket. Tökéletes választás a fürdőszobába, a hálószobába, étkezőbe, pincébe, konyhába egyaránt.

Az elektromos padlófűtési rendszerek egyenletes hőt termelnek otthonában, és nem kavarnak fel port, így csökkentve az allergiás reakciók esélyét. Sőt, a sugárzó fűtött padlók csökkentik a lakásban a zajszintet és a száraz levegő mennyiségét is. A padlófűtésnek más előnyei is vannak, ideértve a pénzügyi előnyöket is, mivel olcsón telepíthetők, és általában legfeljebb 25 százalékkal növelik a villanyszámlát.

A fűtött padlószőnyeg vonzó megoldás a hideg helyek felmelegítésére az otthon vagy az iroda bármely helyiségében. Használata növelheti a kényelmet, miközben csökkenti az energiaköltségeket. Egyszerűen helyezd a fűtőszőnyeget a szőnyeg alá, és dugd be a konnektorba!

A  fűtőszőnyeg attól függetlenül biztonságosan használható, hogy milyen típusú padlóburkolat található a terület szőnyege alatt – kő, csempe, fa, laminált, vinil és/vagy szőnyeg. Tökéletes a meglévő kemény felületű padlóra, amelyen fázi szokott, vagy a hálószobában és a nappaliban már meglévő szőnyegek alá – írja a https://www.futofolia.hu/futoszonyeg/ weboldal.

Mikor érdemes fűtőszőnyeget használni?

A fűtőszőnyeget általában kiegészítő fűtésként használják, nem elsődleges fűtési módszerként. Az utóbbi esetben az alapterület 70 százalékát kell fűtőszőnyeggel lefedni egy jól szigetelt helyiségben, az ajtókat pedig zárva kell tartani, hogy a hő ne vándoroljon a szomszédos helyiségekbe. Fontos ugyanakkor figyelembe vennünk, hogy a fűtőpanelt kizárólag beltéri használatra tervezték. A szőnyeg felmelegszik és sugárzó fűtőfelületként működik. A sugárzó hő nem a levegőt, hanem az embereket és a tárgyakat melegíti fel a szobában. Ha kültérre szerelik, az egység által termelt hő a levegőbe kerül, így ez a megoldás nem működik megfelelően.

A fűtési mód előnye, hogy könnyen telepíthető, így ez nem igényel nagy anyagi-vagy energiaráfordítást. Üzemeltetése olcsó, és rendszeres karbantartásra sincs szükség, a sugárzó hő energiahatékonysága ráadásul magasabb, mint a legtöbb hagyományos rendszerben.

Emellett a rendszer a termosztátok segítségével könnyedén szabályozható. A szakemberek általában azt javasolják, hogy minden helyiségben helyezzünk el külön termosztátot. Ha azonban a helyi elektromos kód lehetővé teszi, hogy egyetlen vezérlővel irányítsuk az egész területen, akkor mindez garantáltan irányítható egyetlen termosztátról.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.