Gondolj a környezetre, hogy ne kelljen bajlódni a palack visszaváltással

A környezetvédelmi világnapon különösen fontos, hogy beszéljünk a műanyagszennyezésről. Bár az év elejétől kezdve folyamatban van a PET-palack és üvegvisszaváltási rendszer bevezetése, már régóta létezik egy alternatíva, ami nemcsak kényelmes, de környezetbarát is. 

A visszaváltási rendszer (DRS) miatt nyártól egyre több helyen jelennek meg az új, visszaváltható palackok, amelyek ugyan környezetbarátabbak a korábbi palackoknál, de a vásárlókra is nagyobb felelősség hárul. „Túl azon, hogy egységesen minden 50Ft-al többe kerül, ahhoz, hogy a pénzt visszakapják a palackokat meg kell őrizni eredeti formájukban, összegyűjteni és visszavinni a legközelebbi automatába. Ehhez kínál a Sodastream egy egyszerű alternatívát” – hangsúlyozta Széll-Szőke Krisztna, a SodaStream termékmenedzsere. 

Fontos megjegyezni továbbá, hogy a csomagolások visszagyűjtéséhez a 400 négyzetméter feletti élelmiszer-forgalmazóknál visszaváltó automatával ellátott kötelező visszaváltási helyet – REpontot – kell kialakítani, illetve azokon az ezer főnél népesebb településeken is, ahol nincs 400 négyzetméternél nagyobb üzlet. 

Hamarosan megérkezik a nyár és szakemberek egybehangzó véleménye szerint idén is fel kell készülni legalább 3-4 hőhullámra. A napi, vagy heti bevásárlásokba be kell tervezni a frissítők vásárlását is függetlenül attól, hogy azok visszaválthatók-e, vagy sem. A hatos csomagokba rendezett PET-palackok cipelése viszont egyáltalán nem tartozik azok közé a tevékenységek közé, amelyet az ember szívesen végez akkor, amikor tombol a hőség. 

A hétköznapi cipekedés amúgy sem ró kis terhet azokra, akik a napi bevásárlásokat intézik családjuk, vagy szeretteik számára. Éppen ezért kiváló menekülőút lehet a frissítők otthoni előállítása. A csapvíz ugyanis az egyik legellenőrzöttebb hazai élelmiszernek számít. Egy szénsavasító gép segítségével pedig annyi buborékos frissítő állítható otthon elő, amennyire csak szükség van. Ha valaki szereti hidegen fogyasztani a szénsavas italokat, akkor a szénsavasító palackot vízzel együtt érdemes egy kis időre betenni a hűtőbe. Ezt követően pedig fogyasztás előtt közvetlenül el lehet végezni a szénsavasítást. A végeredmény pedig kellemesen friss, buborékokban gazdag frissítő lesz.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.