Made Mindfully – Tudatosan előállított ruhák

A káros környezeti hatások felszámolásáért tett fontos előrelépést az F&F és megalkotta a ‘Made Mindfully’, azaz tudatosan előállított ruha kollekcióját. A márka fenntartható forrásokból származó anyagfelhasználása jelenleg már meghaladja az 50%-ot, 2030-ra kitűzött célja, pedig, hogy ez a szám elérje a 100%-ot!

A klímaválság és a környezetvédelem magával hozott egy olyan szemléletváltást, amelynek részeként a család ruhatárát a legtöbben már más szempontok alapján szeretnék összeállítani, mint ahogyan azt korábban tették. Az F&F hozzájárulva ehhez a törekvéshez, olyan anyagokat és eljárásokat alkalmaz, melyeknek a lehető legkisebb a környezetre gyakorolt hatásuk, csökkenti ezzel a márka ökológiai lábnyomát, de továbbra is biztosítva a megszokott árakat és minőséget.

Az elmúlt évben 52 millió műanyag palacktól mentette meg környezetünket és használta fel új ökotrendi karácsonyi pulóvereink, iskolai ünneplőinek és valamennyi fürdő előállításához. Az ezekben található poliészter 100%-ban újrahasznosított műanyagból készült.

Amikor meglátjuk a ‘Made Mindfully’ logóval ellátott darabokat, biztosak lehetünk abban, hogy a termék a bolygónkat szem előtt tartva készült.

Női kollekció

Az idei tavaszi, nyári szezon kedvenc darabjai a könnyed ruhák, a jersey pólók és a finom len  ingek is megtalálhatóak a Made Mindfully kínálatában. A kollekció megalkotásakor legalább 50%-kal több fenntartható forrásból származó anyagot használtak fel, így környezetbarát ruháink évről évre megállják a helyüket gardróbunkban.

Gyerek kollekció

Az F&F legújabb gyerek kollekciójának legtöbb darabja 100%-ban organikus pamutból készült. Imádnivaló ruhák babáknak és kisgyerekeknek egyaránt, amik között most új kedvencekre lelhetünk! A kollekció elengedhetetlen tavaszi darabjai a kislányok számára a fodros kisruhák, vidám blúzok, lenge nadrágok és pólók, a legszebb tavaszi színekben pompázva varázsolják különlegessé a hétköznapokat. A fiú ruhadarabok pedig a dínó és állatimádóknak kedveskednek a szezonban.

Farmer

Az idei szezontól az F&F farmerei mind organikus pamutból készülnek, ami számos környezetkímélő hatás mellett, akár 80 millió literrel kevesebb víz felhasználását jelenti. Elkötelezett a márka abban, hogy a textilkikészítési folyamatokban sokkal kevesebb vegyszert, vizet, és energiát használjon fel, hozzájárulva ezzel környezetvédelmi törekvéseihez.

Fürdőruha

2020-ban az F&F büszkén mutatta be a 100%-ban PET palackok újrahasznosításával előállított, poliészterből készült férfi fürdőnadrág kollekcióját. Ezzel a kezdeményezéssel a márka már 1,9 millió műanyag palacktól mentette meg az óceánok vizét. Ezen a nyáron pedig érkezik az első, újrahasznosított poliészterből készült fürdőruha kollekció is, ezzel is kifejezve elkötelezettségét a tudatos divat támogatásában.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.