Visszaszorítaná a fast fashiont az Európai Unió

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség adatai szerint az EU-ban élők textilfogyasztása személyenként kilenc köbméter vizet, 400 négyzetméternyi földterületet és 270 kilogramnyi szénhez kötődő ökológiai lábnyomot jelent, ezzel pedig súlyosan szennyezi a környezetet.

Az Európai Bizottság épp ezért hamarosan új szabályzatot jelentet meg a fast fashion visszaszorítása érdekében. A kezdeményezés lényege, hogy tartósabb, jobb minőségű, még inkább környezetbarát ruhákat hordjanak a fogyasztók, mint amely jelenleg tömegével elérhető. Hamarosan bejelentik a fenntartható textilekre vonatkozó stratégiát, amely az újrahasznosítás kapcsán is új irányelveket fogalmaz meg, hiszen jelenleg a becslések szerint a használt ruhák mindössze egy százalékát tudják ismét felhasználni. Hasonló megoldásokat jelenthetnek be az elektronikai készülékekkel, például az okostelefonokkal kapcsolatban is.

Forrás: bbc.com

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.