A karácsonyi zokni a legnépszerűbb ünnepi kiegészítő

Minél fiatalabb valaki, annál inkább ölti magára a karácsonyt – derül ki a Klarna reprezentatív felmérésének* adataiból. Tízből hat Z generációs tervezi, hogy az ünnepi témát beépíti a karácsonyi outfitjébe, és a milleniálok körében is több lesz az, aki karácsonyi zoknit húz, csúnya pulcsit ölt magára vagy épp tematikus pizsamában díszít fát. Minden 8. nő készít karácsonyi témájú manikűrt.

Az AI-alapú globális fizetési és vásárlási szolgáltató, a Klarna 15 országban összesen több mint 15 000 embert kérdezett meg arról, hogy mit viselnek az ünnepek alatt. 

Ünnepi vs mindennapi

A többség inkább a hétköznapi viseletet preferálja az ünnepi időszakban is. Az adatokból úgy tűnik, hogy tízből négyen maximum a kiegészítőkkel játszanak, és szinte ugyanazt veszik fel, amit a mindennapokban is hordanak. Minden 10. válaszadó pizsamában és kényelmes öltözékben tölti az ünnepi napokat, 44% válaszolta, hogy elegáns ruhát fog viselni a fa alatt, sőt, minden 5. válaszadó különösen elegánsat választ a szekrényéből. 3% pedig egyenesen szexi ruhába bújik.

Sokak lábán lesz idén karácsonykor ünnepi témájú zokni

A generációk között jelentős az eltérés abban, hogy az ünnepi téma megjelenik-e az öltözékükön. A Klarna friss reprezentatív felmérésének adatai azt mutatják, hogy minél fiatalabb valaki, annál inkább választ valamilyen karácsonyi mintás ruhadarabot vagy kiegészítőt. A Z generációsok 61, a milleniálok 55, az X-esek 38, míg a baby boomerek csak 28%-a ölti magára a karácsonyt a közelgő ünnepi időszakban.

A legnépszerűbbek minden generáció esetében az ünnepi témájú zoknik, amit a tematikus pizsamák és a csúnya pulcsi követnek. Kedveltek továbbá ilyenkor a karácsonyt idéző ékszerek, hajcsattok, sálak és nyakkendők is, sőt, kikerülnek a fehérneműs fiókból a karácsonyi bugyik, boxerek is. Minden 8. nő még ünnepi témájú manikűrt is készít vagy készíttet ilyenkor.

Klarna Magyarországon

Az AI-alapú globális fizetési és vásárlási szolgáltató, a Klarna októberben lépett be a magyar piacra, azóta általa a hazai fogyasztók is választhatják a kamatmentes, 3 részletben történő fizetést már többek közt az About You és a Reserved webáruházaiban is.

A Klarnáról

2005 óta a Klarna küldetése a kereskedelem felgyorsítása, amelynek középpontjában a fogyasztói igények állnak. Világszerte több mint 150 millió aktív felhasználóval és napi 2 millió tranzakcióval a Klarna tisztességes, fenntartható, AI-alapú fizetési- és vásárlási megoldásai forradalmasítják az emberek online vásárlási és fizetési szokásait, és lehetővé teszik a fogyasztók számára, hogy okosabban, magabiztosabban és kényelmesebben vásároljanak. A Klarna innovatív technológiáját és marketingmegoldásait világszerte több mint 500 000 kiskereskedő integrálja a növekedés és a lojalitásnövelés érdekében, köztük a H&M, a Saks, a Sephora, a Macy’s, az Ikea, az Expedia Group és a Nike. További információért látogasson el a Klarna.com oldalra. 

* A reprezentatív kutatás a Klarna megbízásából történt 2023 októberében a Nepa kutatóintézet által. A kutatásban több mint 15 000 18-75 év közti fogyasztó vett részt Franciaországból, Németországból, Görögországból, Olaszországból, Lengyelországból, Portugáliából, Romániából, Spanyolországból, az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból, Svédországból, Norvégiából, Hollandiából, Finnországból és Csehországból.
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.