A „Négy ajándékos szabály”-t minden szülőnek ismerni kellene

A „Négy ajándékos szabály”-t minden szülőnek ismerni kellene

A „Négy ajándékos szabály”-t minden szülőnek ismerni kellene

A karácsony egyre több helyen a költekezésről és az ajándékok felhalmozásáról szól, sokan vásárolnak ilyenkor felesleges tárgyakat. Főleg a gyerekek ajándékozásával szoktak túlzásba esni a szülők – nekik javasolt megismerni az egyre népszerűbb „Négy ajándékos szabály”-t.

 A „Négy ajándékos szabály”-t alkalmazó szülők azért kezdték el használni ezt a módszert, hogy időt és pénzt takarítsanak meg, és tapasztalataik azt mutatják, hogy a dolog tökéletesen működik. Nekik nem kell órákat vacillálni a boltban, hogy miből mennyit, és egyáltalán mit is vegyenek, és célirányosabban tudják a vásárlást is beiktatni az ünnepi időszakban.

 Az ajándékozási szabály lényege, hogy egy embernek négy ajándékot kell venni: 

  • egy olyat, amit szeretne (ami a kívánságlistáján szerepel),
  • egy olyat, amire szüksége van (praktikus ajándék, például a sportoláshoz vagy a hobbijához egy új eszköz; ágynemű, törölköző, hátizsák…)
  • egyet, amit hordhat (ruha, cipő, sapka, sál, pizsama…)
  • és egyet, amit olvashat (könyv, újságok…).

Azok a szülők, akik tudatosan követik a szabályt, azt állítják, hogy ez által minden évben igazán hasznos ajándékokkal tudják meglepni a szeretteiket, ráadásul ezek nagy része meglepetés lesz. A szabály persze nem csak a gyerekekre, a felnőttekre is igaz!

Valakinek annyira bevált a dolog, hogy nem csak karácsonykor alkalmazza, hanem a gyerekei születésnapján is eszerint vásárol. Ha tehát valakinek még elmaradása van a karácsonyi ajándékok beszerzését illetően, a „Négy ajándékos szabály” talán neki is segíteni tud.