Az ünnepi otthon kellékei

Bő egy hónapunk van még karácsonyig. Hogy időben fel tudjunk készülni, szakértő szerzőnk okos, kreatív ötletekkel, könnyen megvalósítható gyakorlati tippekkel kezdi a felkészítést és az inspirációt a témában. 

Mint minden területen a lakberendezésen belül a dekorációkban is vannak trendek az adott évre. Bemutatok néhányat példákkal együtt, bátran használd a neked tetszőt!

1. Havas stílus

A havas stílus a fehér és az ezüst találkozásából ered, nagyon elegáns színkombináció. Az elmúlt években nem volt fehér karácsonyunk, így ha imádod a havat ez egy megoldás lehet arra, hogy egy picit úgy érezd, mintha egy szépséges hófödte hegycsúcson egy házikóban töltenéd az ünnepeket szeretteiddel és ott ünnepelnétek.

Ha túl egyszínűnek találnád ezt a kombinációt, válassz hozzá kéket, szuper jól feldobja. Én arannyal is szeretem kombinálni a fehér-ezüst párost, nem megszokott, de szerintem nagyon szép az összhatás.

Forrás: butlers.hu
Forrás: butlers.hu

2. Egyszínű dekorációk

Minimalista stílusba illeszkedik ez a trend, letisztult érzést kelt, a lényege, hogy ugyanannak az egy színnek az árnyalatait kombináld, legyen az bézs és fehér vagy a barna árnyalatai, illetve bármilyen színt használhatsz, ami neked tetszik, a lényeg, hogy nagyjából ugyanaz a szín legyen többféle árnyalatban.

Forrás: H&M Home
Forrás: H&M Home
középső kép: pexels.com

3. Klasszikus színek

A hagyományos piros, fehér, zöld, arany színkombinációval nem hibázhatsz. Ez szinte örök, viszont vihetsz bele egy kis csavart ha például feldobod egy kis csíkossal, a nappalit vagy hálódat például egy-két csíkos párnával, az étkezőasztalodat pedig piros-fehér cukorpálca nyalókával. Ha nem kedveled a csíkos mintát, akkor kockás mintát is használhatsz.

Forrás: H&M Home
Forrás: unsplash.com, butlers.hu

4. Természetesség az otthonodban

Az idei lakberendezési trendek egyike a természetközeliség, vagyis használj minél több élő növényt és természetes anyagot otthon, ilyen anyagok például a fa, a len, a pamut, a juta. A karácsonyi trendek közé is beszivárgott ez, mégpedig nagyon sok természetes anyagú karácsonyfadíszt találhatsz az üzletek polcain, illetve lenből vagy pamutból készült asztalteritőket, asztali futókat, karácsonyi motívumos díszpárnahuzatokat.

Forrás: bonami.hu
Forrás: bonami.hu

5. Bohókás Karácsony

Ezt a fantázianevet én adtam annak a trendnek, mikor többféle vidám színt kombinálsz, vagy különféle vicces díszeket használsz. Ha van gyermeked, imádni fogja, ide minden vidámság belefér, a gyerekek amúgy sem szeretik az 1-2 színű, szerintük „uncsi” dekorációt. Egy vidám rénszarvas az asztalon vagy egy lajhár alakú dísz a fán biztosan mosolyt csal majd az egész család arcára :-).

Forrás: butlers.hu
Forrás: kisautó dísz: H&M Home
többi dísz: butlers.hu

Nálad hogyan zajlik a Karácsony? Minden évben új dekorációt veszel vagy ragaszkodsz ugyanahhoz a színkombóhoz? Mindig hangsúlyozom, hogy a trendeket nem feltétlenül kell követni, kivehetsz belőlük egy „szeletet”, a lényeg, hogy komfortosan érezd magad otthonodban. Békés készülődést kívánok az ünnepekre, és ne feledd, ha kérdésed van vagy segíteni tudok, örömmel állok rendelkezésedre a lenti elérhetőségeimen!

Kónya Hajnalka

Lakberendező

Mottóim egyike, hogy adj többet, mint amit elvárnak Tőled! Fő célom, hogy inspiráljak másokat, és ha ezt éppen az életvitelüknek megfelelő otthon létrehozása kapcsán tudom megtenni, dupla sikert élek meg. Cikkeimet is igyekszem úgy összeállítani, hogy egy-egy témában minél több ötletet adjak olvasóimnak.