Idén nem egy, hanem 24 MikulásGyár lesz!

Ennek az évnek különleges üzenete van: a MikulásGyár akkor is működik, ha olyan nehézségek vannak a világban és hazánkban, amelyekre nem számíthattunk. 

Zsolnai Endre, a MikulásGyár tulajdonos-főszervezője a pandémiára és annak gazdasági hatásaira való tekintettel fontosnak tartja kiemelni, hogy a rászorulóknak most leginkább tartós élelmiszerre (konzerv, tészta, liszt, cukor, rizs, olaj, édesség stb.), tisztálkodási és fertőtlenítőszerekre van szükségük. A gyűjtést 2020-ban ezek szerint szervezik meg, használt felajánlásokat a járvány miatt biztonsági okokból nem fogadnak.  Az Auchan Magyarország idén első alkalommal csatlakozik a nagy múltú Mikulás-Gyárhoz, s nem is akárhogy. A kereskedelmi lánc jóvoltából idén országos lesz a gyűjtés, hiszen

mind a 24 áruházukban lesz gyűjtőpont december 1. és 20. között. A vásárlók vagy az áruházba betérők a fenti termékekkel segíthetnek, használt ruhát, játékokat sajnos most nem lehet hozni

Az Auchan vállalati kultúrájában mélyen gyö-keredzik a szolidaritás és bevett jógyakorlat, hogy a vállalat jótékonysági akcióiba rendszeresen bevonják a vásárlókat is, hogy együtt még nagyobb eredményeket ér- jenek el.

“Bízunk benne, hogy 20 nap alatt áruházainkban rengeteg adományt tudunk gyűjteni a Magyar Vöröskereszt önkéntesei segítségével, akik ezt követően majd eljuttatják az adományokat a rászorulókhoz. Örömmel segítettünk a MikulásGyárnak és igye-keztünk olyan megoldást találni, ami még pluszt is hozhat az eddigi gyakorlathoz ké-pest, ezért a gyűjtést valamennyi áruházunkban megrendezzük, így idén országos lesz a MikulásGyár!” – mondta Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország vezérigazgatója. A Mikulásgyár stratégiai és logisztikai partnere a Magyar Posta Zrt. A Magyar Posta lehetőséget nyújt arra, hogy az is adományozhasson, aki nem tudja személyesen el-vinni ajándékát a MikulásGyárba.

Az ország legtöbb postáján is ingyen feladhatók az adományok lezárt dobozokban, csak annyit kell ráírni a küldeményekre, hogy “MIKULÁSGYÁR”.

A Magyar Vöröskereszt a budapesti és vidéki gyűjtőpontokon biztosítja az önkénte- seket, s gondoskodik arról, hogy a legjobb helyekre kerüljenek az adományok. A hazánkban 139 éve működő humanitárius szervezet óriási feladatot lát el azzal, hogy önkéntes hálózatát hadrendbe állítja és 20 napon keresztül sokezer munkaórában veszi át és kezeli a felajánlásokat.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.