Karácsonyi ajándékcsomagolás tippek

Lassan a finisben vagyunk az ajándékok beszerzésével, a következő lépés, hogy szépséges és ötletes csomagolásba burkoljuk a meglepiket szeretteinknek. Az ünnepi díszkivilágítás és az Adventi koszorú mellett egy különleges csomagolás felrakja az i-re a pontot, és még jobban melegséggel tölti el a megajándékozott szívét, meg a miénket is, mert látjuk rajtuk az örömöt :-). Sőt, mi több, egy különleges csomagolás a Karácsonyi dekoráció részévé is válik.

A csomagolásnál eresszétek el nyugodtan a fantáziátokat, nem kell sokat költeni ezekre az alapanyagokra, elég csak céltudatosan vásárolni. Mutatok jó pár példát, egy fajta csomagolópapírból többféle designt is tudtok csinálni.

Elképesztően egyszerű, de nagyon mutatós a piros papír és a zöld fenyő kontrasztja. Elég egy fenyőág vagy egy bogyós ágacska, hozzá egy ezüst csengettyű, cimke és egy madzag az átkötéshez. Egyszerűen gyönyörűek.

Sima háztartási csomagolópapírra játékos formákat lehet rajzolni, vagy ragasztani. Csupán némi kiegészítő kell hozzá, például egy fenyőág, esetleg egy piros madzag, és máris egyedit alkottunk.

Példák egy sima piros-fehér kombóra. Nincsen túlbonyolítva, az első képen a szalag piros feliratos, ezzel meg lehet picit bolondítani, a másodikon pedig egy játékos piros-fehér kockás papírt láthattok.

Ennél a 3 variációnál a közös pont, hogy fekete, fehér és háztartási csomagolópapírt használtak. Az se baj, ha a fehér nem tiszta fehér, hanem van rajta valamilyen fekete szöveg, vagy minta. A kiegészítő lehet egy zöld ág, vagy fahéj rudak, pomponok, de akár a bevállalósak csipkével is díszíthetik.

Fekete csomagolópapír, amelyre krétával lehet személyes üzeneteket írni…, az Etsy-n láttam ilyet. A második képen pedig szintén fekete csomagolóra metál színű arany filctollal írtak, rajzoltak. Az biztos, hogy nem szokványosak, ugye?

Az édesszájúak figyelmébe ajánlom ezeket a csodálatos kivitelezésű csomagolásokat. Rakhattok rá extraként egy piros-fehér nyalókát, vagy akár egy mézeskalács figurát, az biztos, hogy ezektől a legegyszerűbb csomagolás is életre kell.

Az arany a luxus színe és természetesen a Karácsonyi dekorációkhoz is hozzátartozik. Jól alkalmazható például, ha egy sima fehér, vagy fehér alapon aranymintás csomagolópapírt használtok, erre pedig raktok egy aranycsengettyűt, vagy kicsi aranygömböket, és egy arany szalaggal átkötitek. Aki vagány és nem fél az aranytól, használjon arany csomagolópapírt bátran, erre is láthattok itt néhány példát.

A gyerekeket ki ne hagyjuk! Az én lányom a csomagolással mit sem törődve tépi le a papírt az ajándékokról minden évben, annyira izgatott, de hátha ezek a cukiságok vidámságot csalnak az arcukra a tépés előtt :-). Az első kettő állatkásat inkább a kisebbeknek, a harmadikat a hópelyhekkel, a tinilányoknak javasolnám.

Végezetül néhány ötletes ajándék címke, melyek saját kezűleg elkészíthetőek. Kell hozzá egy darab keményebb papír, filctoll, pompon, gombok, madzag, olló, ragasztó és filc anyag.

Nagyon érdekel ti mennyire vagytok bevállalósak csomagolás téren, ha van a fentiek között kedvencetek írjátok meg, kíváncsian várom :-). Békés, boldog karácsonyt kívánok nektek és egy nagyon boldog, egészségben, sikerben, örömekben gazdag új évet, egy olyan évet ahol tiszta lappal indulhatunk és valóra válthatjuk végre az álmainkat!

Összeállította: Kónya Hajnalka, lakberendező
Hajnival a következő felületeken tudtok kapcsolatba lépni:
www.homeideas.hu
Facebook
Instagram
Pinterest
Még nincs hozzászólás

Hozzászólások lezárva