Több mint 44 ezer cipősdoboz-ajándékot gyűjtött a Baptista Szeretetszolgálat idén

Idén 44 761 cipősdoboz-ajándékot gyűjtött össze a Baptista Szeretetszolgálat, a felajánlott ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatja el a szervezet.

A segélyszervezet fő gyűjtőpontja, a Budapest belvárosában a Városháza téren álló központ idén megújult, modern külsővel várta az adományozókat. A gyűjtési időszak december 20-án zárult le, és országosan több mint négyszáz gyűjtőponton várták az összekészített cipősdobozokat. 

Az adventi időszakban a segélyszervezetnek összesen 44 761 darab cipősdobozba csomagolt ajándékot sikerült összegyűjtenie és eljuttatnia a rászorulókhoz. “A nehézségek az elmúlt évekhez képest nem csökkentek, ezt a szervezethez érkező számtalan kérés és üzenet egészen világosan jelezte: a gyűjtött cipősdoboz ajándékoknak a kétszeresére is könnyedén hálás gazdát találtak volna a segélymunkások”.

Az idei első ajándékokat a Budapest Arénában ötezer érdeklődő előtt megrendezett Cipősdoboz gálán Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya adta át a gyerekeknek. A Baptista Szeretetszolgálat külön figyelmet fordított az ukrajnai háború elől hazánkba menekült, illetve a kelet-ukrajnai területekről Kárpátalján menedéket talált gyermekek megajándékozására: az ENSZ Menekültügyi Szervezetével való együttműködés erre is lehetőséget adott. 

Idén ismét nagyobb figyelmet sikerült szentelni az online cipősdobozokra, amely már néhány éve elérhető és népszerű lehetősége a dobozolóknak, folytatódott a (L)átható Szeretet program, amely a látássérült gyerekeket célozza meg. Érkeztek szállítmányok a határon túlról, a legtöbb ajándékot külföldön idén is az akcióhoz csatlakozó hollandiai magyarok gyűjtötték össze. A cipősdobozok eljutottak magyarországi gyermekotthonokba, óvodákba, iskolákba, de a Felvidékre, Vajdaságba és Erdélybe is.

Forrás: mti
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.