Ősszel érdemes sokkal tudatosabban figyelnünk az étkezéseink mikrotápanyagtartalmára, valamint a megfelelő és változatos vitaminbevitelre: érdemes D-, A-, C-vitaminban gazdag ételeket fogyasztani, valamint több rostot és minőségi szénhidrátokat. Ezzel támogathatjuk leginkább immunrendszerünket, de…
Címke: gasztro
Szeptember közepére már a legtöbben visszarázódunk a menetrendszerű hétköznapokba: visszatér a mókuskerék, vele együtt a stressz is, beköszönt a hűvösebb idő, ezzel együtt pedig a betegesebb, náthásabb időszak. Mindez gyengíti a szervezetünket,…
A superfood kifejezés sokak számára egyet jelent az egészséggel, hiszen olyan alapanyagot mutat, amely valamely értékes tulajdonságában kiemelkedik társai közül. A legnépszerűbbek sorát a goji bogyó, az avokádó, a tengeri moszat és…
Kizárólag 18 éven felüliek figyelmébe! A tequila egy olyan desztillált szesz, amely kék Agave-ból készül, önmagában és koktélban is fogyasztható. Mit tudhatunk még róla? Egy kis történelem A mexikói tequila több mint…
Nyáron a frissen grillezett húsok és zöldségek illata semmihez sem fogható gasztronómai élményt nyújt. Egy jól megválasztott kontaktgrillel kevés zsiradék felhasználásával gyorsan és egyszerűen grillezhetők meg a hozzávalók. Ugyan szinte minden családban…
Először is egy vallomás: piterajnogók vagyunk. Nekünk a klasszikus almás a kedvencünk, de bármikor jöhet egy túrós, vagy meggyes, esetleg szilvás. Egy finom pite bármelyik évszakban megkoronázhatja a napunkat, megédesítheti a családi…