Címke: magyar konyha

Minden, ami csípős jöhet?

A magyarok számára elképzelhetetlen a konyha csípős íz nélkül, ráadásul a kedveltsége is egyre növekszik. A lakosság szinte pontosan háromnegyede hetente legalább egyszer fogyaszt csípős élelmiszert. Különösen feltűnő, hogy a fiatalabb korosztályban…

Az ezerarcú lecsó

A lecsó a magyar konyha egyik ikonikus fogása, amelyet vélhetően az 1870-es években itt megtelepedett bolgárkertészek hoztak be a hazai gasztronómiába. Az alaprecept szerint a hagymát zsiradékon, klasszikusan sertészsíron vagy szalonnán, korszerűbben…

Látvány és hagyományos ételek modern köntösben

Tombol a nyár, a kiülős vacsorák ideje, sokan pedig tanácstalanok, amikor ki kell választani a megfelelő éttermet egy-egy jeles alkalomra. A hazai trendek meglehetősen vegyes képet mutatnak, de egyben megegyeznek: reneszánszát éli…