Hatórás dokumentumfilm készült a The Beatlesről

Hat óra nem éppen rövid, valljuk be. 🙂 De mi azért kiváncsiak vagyunk rá. Ha te is így vagy vele, keresd a háromrészes sorozatot a Disney+ felületén, november végétől.

A The Beatles: Get Back címet viselő dokumentumfilm(folyam) elkészítése három évig tartott: a rendező, Peter Jackson (akinek a Gyűrűk urát is köszönhetjük) töménytelen mennyiségű anyagból válogatott. „Michael Lindsay-Hogg elképesztő felvételei több történetszálat is bemutatnak. Barátokat és egyéniségeket, esendőséget és isteni kollaborációkat, nem beszélve a kreatív folyamat részletes ábrázolásáról és arról, hogyan születtek a zenekarra nehezedő óriási nyomás alatt is ikonikus dalok – 1969-ben. A Get Back azonban mégsem nosztalgikus, sokkal inkább nyers, őszinte és emberi. Ez alatt a hat óra alatt a nézők olyan bensőséges viszonyba kerülhetnek a The Beatlesszel, mint még soha” – mondja Jackson.

A dokumentumfilm eddig soha nem látott anyagokat vonultat fel, többek között olyan stúdiófelvételeket, amelyek később a könnyűzene mérföldkövévé váltak.

Peter Jackson volt az utóbbi 50 évben az első, aki hozzáférhetett a több mint 150 órányi, eddig sosem hallott audiófelvételhez és több mint 60 órányi, a nagyközönség számára elérhetetlen filmfelvételhez. Az ezekből összeállt The Beatles: Get Back bemutatja, hogyan készült John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr első koncertjére több mint két év után, hogyan zajlottak annak a 14 dalnak a próbái, amelyekből eredetileg egy élő albumot szerettek volna készíteni. A dokumentumfilmben megnézhetjük a The Beatles utolsó olyan élő fellépését, amelyen mind a négyen részt vettek, valamint a legendás tetőkoncertet a londoni Savile Row tetején, és más felvételeket is, amelyek a zenekar két utolsó albumán, az Abbey Roadon és a Let It Be-n szerepelnek.

A film megjelenése előtt, októberben az Apple Corps Ltd. kiad egy, a Get Back-hez kapcsolódó könyvet is, amelyben beszélgetések leiratai találhatók majd, több száz exkluzív, eddig soha nem látott fotó társaságában, amelyek a stúdiófelvételek közben készültek. A kiadványt Magyarországon a Helikon Kiadó forgalmazza majd.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.