Kérgesszívűek: új sorozat a Brokeback Mountain írónőjének tollából

womagic_kérgesszivüek

Ha szabad a mai estéd, mondjuk, mit nézz meg! A Pulitzer-díjas amerikai írónő, Annie Proulx bestselleréből készült el a Kérgesszívűek című történelmi, fikciós tévésorozat. A történet a 17. századi Észak-Amerikában játszódik, és egy francia telepes csoport életéről szól, akik szerencsét próbálnak az Újvilágban. A főszerepben David Thewlis látható!

A 17. században, Franciaországból egymás után indultak el a franciák az észak-amerikai gyarmataikra, Új-Franciaországba. A telepeshajók általában tömve voltak nincstelen, meggazdagodásra és szabad életre vágyó férfiakkal, valamint a „király leányaival”, akiket XIV. Lajos küldött az új gyarmat benépesítésére. Emellett a katolikus egyház is elküldte az Újvilágba jezsuita papjait, azzal a céllal, hogy kulturálisan is átformálják a meghódított régiót. A sorozat ebben a történelmi korban, a kanadai Wobik nevű telepesfaluban játszódik, az 1690-es években. A Kérgesszívűek a felfedezésről, a kalandról és az emberi ambíciókról szól: a sorozat szereplői olyan telepesek, akik a francia gyarmaton szeretnék újra kezdeni az életüket, ám csalódniuk kell, mert az óceán túloldalán nem egy békés világ, hanem harc, rivalizálás és önös érdekek kusza szövedéke várja őket.

womagic_kérgesszivüek
Kép: National Geographic / Peter H. Stranks

A nyolc részből álló dramatizált sorozat a gyarmatosítók nehéz és viszontagságos életét mutatja be a civilizációk újvilági frontvonalán, miközben szem előtt tartja a történelmi tényeket is. A sorozat Annie Proulx Pulitzer-díjas amerikai írónő, Barkskins című regénye alapján készült. Az írónő olyan ismert könyvek alkotója, mint például a Kikötői hírek. Valamint, a The New Yorkerben közölt Brokeback Mountain című története alapján Oscar-díjas filmdráma is készült. Annie Proulx neve önmagában fémjelzi, hogy egy nem mindennapi történetnek lehetünk tanúi, ahogy Daniel Thewlis szereplése is garancia a sikerre.

A méltán elismert színész elsősorban a Harry Potter filmekből lett közismert. Mindemellett olyan remek alkotásokban nyújtott felejthetetlen színészi játékot, mint a Teljes napfogyatkozás vagy a Mezítelenül.

A Kérgesszívűek producere pedig nem más, mint Elwood Reid, akinek a nevéhez olyan tévésorozatok kapcsolódnak, mint a Döglött akták vagy A híd.

womagic_kérgesszivüek
Kép: National Geographic / Peter H. Stranks

„A Kérgesszívűek a túlélésről szól – valamint arról, hogy miként lehet új civilizációt építeni egy ellenségekkel teli végtelen erdő mélyén. A telepesek között a száműzöttektől az álmodozókig minden van: utcagyerekek, föld nélküli parasztok, istenkeresők, pénzéhes kereskedők és koldusszegény fiatal lányok, akik házasság, föld és tisztes jómód reményében érkeznek ide. Az új-franciaországi rengetegben azonban hamar szembesülnek a kiábrándító valósággal, és egy csapásra szertefoszlanak álmaik: az ígéretföldje helyet egy sötét és barátságtalan erdőben találják magukat, melyet idegen és ellenséges népcsoportok laknak. Ám az indiánok, bár továbbra is megvetően és bizalmatlanul tekintenek az európaiakra, hamar felismerik, hogy szövetségeket kell kötniük velük, ha életben akarnak maradni” – mondta Elwood Reid, a sorozat alkotója és executive producere.

Premier: 2020. augusztus 02. MA! 22.00-tól.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.