Könyvklub: A dalai láma

womagic_dalai_láma

A dalai láma egyetlen igazán hiteles életrajzát ajánljuk nektek a hétre – egy olyan elismert Tibet-szakértő tollából, aki jó ismerőseként és közeli munkatársaként talán minden más életrajzírójánál közelebbről ismerheti Tendzin Gyacót, a tisztséget 1950 óta betöltő spirituális vezetőt és magát az embert.

womagic_dalai_láma_cartaphilusA különösen karizmatikus egyéniséggel rendelkező férfi volt az első a dalai lámák sorában, aki Nyugatra utazott, ahol a buddhista tanításokat hirdeti, és hangsúlyozza az etika és az egyetemes felelősségtudat, valamint a vallások közötti párbeszéd fontosságát, amiért 1989-ben Nobel-békedíjjal jutalmazták. Számos könyv született már a vezető életéről, azonban egy sem adja át olyan hitelesen ezt a kivételes élettörténetet, mint Alexander Norman elismert Tibet-szakértő könyve, aki 30 év ismeretség és közeli munkakapcsolat után azon kevesek közé tartozik, akik igazán jól ismerhetik a spirituális vezető munkásságát és a pozíció mögött rejtőző embert.

“Ha teheted, szolgálj más embereket, más érző lényeket. Ha nem, legalább attól tartózkodj, hogy kárt okozz nekik. Azt hiszem, ez tekinthető egész filozófiám alapjának.” (Tendzin Gyaco)

A szerző rámutat arra, hogy bár a dalai láma számára mindig is kényelmetlen volt politikai szerepvállalása, valójában nagyon tapasztalt és ravasz játékos, aki egész életében sikeresen manőverezett az átható erőszak, a buddhizmust megosztó ellentétek és a nagyhatalmi játszmák között. Politikai szerepénél is meglepőbb azonban mágiában, látomásokban és próféciákban gyökerező spirituális gyakorlata – amelynek részleteit ebben a könyvben ismerhetjük meg elsőként.

Szerző: Alexander Norman

Kiadó: Cartaphilus Kiadó

Ára: 4990 Ft

ITT tudod megrendelni!

Ne felejtsétek, hogy ti is ajánlhattok könyvet a Könyvklubba, és folyamatosan várjuk könyvkritikáitokat is akár a Facebook oldalunkon a Könyvklub posztok alatt, akár e-mailben az info@womagic.hu címen.

A legjobb írásokat a magazin oldalán is közzétesszük, és egy friss, ropogós könyvvel jutalmazzuk. 

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.