Könyvklub: Gyilkosság a családban

Egy holttest. Hat szakértő. Luke Rydert 2003 decemberében találták holtan londoni otthona kertjében. Felesége és három örökbe fogadott gyerek maradt utána. Senki nem látott semmit. A rejtély most élő adásban oldódik meg.

Annak idején egész Angliát megrengette egy brutális gyilkosság, mely során az áldozatot házának lépcsőjén találták péppé vert fejjel. A családi házban behatolásnak semmi nyoma nem volt, a rendőrségnek a segélykérő hívást egy gyerek adta le. Két remegő kamasz, egy tizenhárom és egy tizenöt éves, illetve az emeleten egy tízéves kisfiú fogadta a nyomozókat. Luke Rydert húsz évvel ezelőtt meggyilkolták, és a tettes kilétére azóta se derült fény. Guy Howard filmes ember kitalálja, hogy egy streaming csatorna adásában dolgozza fel az ügyet. A felderítetlen gyilkosság döglött aktáját elővéve, szakértők segítségével, élő tévéműsorban akar utánajárni az igazságnak. Most 2023 van, a gyilkosság 2003-ban történt. Guy Howard volt az a tízéves kisfiú, akinek mostohaapját meggyilkolták. A dráma az egész családját tönkretette: anyja még csak hatvanéves, de máris súlyos demenciával küzd, úgy beleroppant a történtekbe. A család tehát tartozik magának az igazsággal. De vajon a hat igazságügyi szakértő képes megoldani a rejtélyt? Két nyomozó, egy jogász, egy újságíró, egy igazságügyi elmeorvos-szakértő és egy rendőr. Öt férfi egy nő. Egy igazi szellemi szupercsapat ered a gyilkossági rejtély nyomába.

Cara Hunter legújabb regénye sokak szerint az író eddigi legjobb krimije, mely Agatha Christie klasszikusaihoz hasonlóan rafináltan adagolja a feszültséget, mégis 21. századian modern a dramaturgiája. Chatüzenetek, e-mailek, újságcikkek, videófelvételek és egyéb, a mai hétköznapi élet során használt szöveg- és videófoszlányok szakítják meg a dialógusokat és leírásokat, pont azt az érzetet keltve, ahogy manapság élünk: roncsolt szövegek, képek és roncsolt figyelem pulzálásában. 

A szerző olyan otthonosan mozog az intrika világában, mint más a sarki boltban, amikor leugrik tejért. A trükkösen felépített történet mindig rejteget újabb fordulatokat, az alaphelyzet ötlete, a streamelt nyomozás, pedig egyszerűen zseniális. 

Mire megy a bűnügy hat szakértője a kamerák előtt? Vajon sikerül élő adásban kideríteni, ki volt a gyilkos? Cara Hunter új krimije letehetetlenül izgalmas, mely végig fent tudja tartani a feszültséget.

A szerzőről

Cara Hunter

Cara Hunter a Sunday Times bestsellerlistás írónője, az oxfordi Adam Fawley felügyelő és munkatársai fordulatos nyomozómunkáját bemutató, hat önálló kötetből álló krimisorozat szerzője. Művei csak az Egyesült Királyságban több mint egymillió példányban keltek el, és ma már további huszonhét nyelven olvashatók. A sorozat harmadik darabját, a Nincs kiút címűt az 1945 óta megjelent 100 legjobb bűnügyi regény közé választották a Sunday Times kritikusai. Legelső könyvéből, az Egy közeli ismerősből több mint félmillió példány talált gazdára, szerepelt a Richard and Judy Book Club válogatásában is, és felkerült a 2019-es British Book Awards szűkített listájára. A sorozat ötödik darabja, a Csakis az igazat című, ugyancsak Richard and Judy-listás lett a könyvklub nyári válogatásában 2021-ben. A sorozatból televíziós feldolgozás készül, és a jelen kötet, a Gyilkosság a családban filmjogát is megvásárolta már a Neal Street Productions.

Cara Hunter már megjelent könyvei: Egy közeli ismerős, Sötétben, Nincs kiút, Féktelen harag, Csakis az igazat, Így görbüljek meg

Szerző: Cara Hunter

Kiadó: 21. Század Kiadó

Ára: 4.118 Ft

Megjelenés: 2023. november 7.

ITT tudod megrendelni!

Ne felejtsétek, hogy ti is ajánlhattok könyvet a Könyvklubba, és folyamatosan várjuk könyvkritikáitokat is akár a Facebook oldalunkon a Könyvklub posztok alatt, akár e-mailben az info@womagic.hu címen.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.