Könyvklub: Hollywood csúcsragadozója

Egy hírhedt hollywoodi producer szexuális zaklatásainak, és az ellene folyó nyomozásnak a története ez a könyv. A korlátlan hatalommal rendelkező milliárdos évtizedeken keresztül zaklatta és erőszakolta meg a környezetében felbukkanó nőket: karrierről álmodó asszisztenseket, feltörekvő modelleket, olykor Oscar-díjas színésznőket is.

Gátlástalansága nem ismert akadályt: fenyegetésekkel, az áldozatok lejáratásával, titoktartási szerződésekkel hosszú időn keresztül elérte, hogy semmi baja nem származott mindebből, pedig a szakmában nyílt titok volt, hogy a nőknek érdemes vigyázniuk vele. Befolyásos ügyvédek, újságírók és politikusok simították el zűrös ügyeit, mígnem 2017-ben Ronan Farrow oknyomozó újságcikkei feltárták az igazságot, és áldozatok tucatjai vállalták névvel és arccal, hogy elmeséljék: hogyan bánt el velük a filmmogul.
Ritka, hogy egy újságíró tényleg meg tudja változtatni a világot, de Ronan Farrow-nak ez mégis sikerült: nélküle nem született volna meg a #meetoo mozgalom, és a szexuális ragadozók világszerte a lebukás veszélye nélkül folytathatták volna áldozataik becserkészését. 2020-ban pedig Hollywood csúcsragadozóját 23 év börtönbüntetésre ítélték.

Szerző: Ronan Farrow

Kiadó: Corvina Kiadó

Ára: 5.490 Ft

ITT tudod megrendelni!

Ne felejtsétek, hogy ti is ajánlhattok könyvet a Könyvklubba, és folyamatosan várjuk könyvkritikáitokat is akár a Facebook oldalunkon a Könyvklub posztok alatt, akár e-mailben az info@womagic.hu címen.

A legjobb írásokat a magazin oldalán is közzétesszük, és egy friss, ropogós könyvvel jutalmazzuk. 

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.