Könyvklub: Pánik

Ismerd meg a félelmeidet és szerezd vissza az életed! Nem vagy egyedül: bárkinek lehet pánikrohama. A pánikrohamok ijesztőnek tűnnek, különösen, ha nem tudod, mi is történik veled, és mit lehet tenni hasonló helyzetben. Ha azonban megtanulod felismerni, megérteni és kezelni a jelenséget, akkor máris nyertél: egy nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb életet.

Ebben a hasznos kézikönyvben Dr. Rita Santos egyszerű stratégiákat ajánl a kiváltó okok felismeréséhez és érzelmeink jobb megértéséhez, melyek segítségével újszerű módon viszonyulhatunk a szorongásainkhoz. A cél többé nem a rohamok elkerülése, hanem önmagunk megerősítése.

A könyv segítségével:

  • megismerheted a pánikrohamokat, és hogy mi áll a hátterükben,
  • beazonosíthatod az egyéni kiváltó okokat,
  • új nézőpontból ismerheted meg az érzelmeidet, és megtanulhatod elfogadni őket ahelyett, hogy küzdenél velük,
  • végül kidolgozhatsz egy öngondoskodási tervet a hosszú távú megelőzésért.

A szerzőről

Dr. Rita Santos klinikai szakpszichológus, szakterülete a kognitív viselkedésterápia (CBT), a szorongás és a szorongásos zavarok vizsgálata. Jelenleg kognitív viselkedésterápiát tanít, valamint ő maga is a kognitív módszerrel dolgozó pszichoterapeuta.

Idézetek a könyvből

Először is, tartsuk észben: nem vagyunk egyedül. Egyáltalán nem. Rengetegen élnek át legalább egy pánikrohamot életük során, sokan pedig többet is (beleértve engem). Időnként megfeledkezünk róla, hogy a szorongás igazából egy teljesen hétköznapi érzés, mely nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy jól funkcionáljunk. Valójában, ha más érzelmekkel együtt tapasztaljuk meg a szorongást, az arra utal, hogy érzelmileg kiegyensúlyozottak vagyunk. A problémák akkor kezdődnek, amikor a szorongásunk kiszorít minden más érzelmet.

A test reakcióinak az oka a mi védelmünk. Csakhogy az életveszély nem valós. Bár a modern világban nincs túl nagy esély rá, hogy felfal minket egy medve, a fenyegetésre adott reakciónk még mindig velünk van, beépülve a DNS-ünkbe és az agyműködésünkbe.

Szerző:Dr. Rita Santos

Kiadó: Partvonal Kiadó

Ára: 2.632 Ft

ITT tudod megrendelni!

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.