Lecsendesedés a nagy rohanásban: Nacsinák Gergely András előadása karácsony előtt

A karácsony ünnepe a keleti keresztény ikonográfiában nyilvános, online előadásának főszereplője egy ősi ikon, ami Bizánctól kezdve elmaradhatatlan és változatlan ábrázolása Krisztus születésének mindenütt a keleti keresztény (ortodox, pravoszláv) világban. Ezt az ikont faggatjuk: miről beszél a szimbolikája? Kiket láthatunk rajtuk? Mit mond el mindez az ikonfestészet lényegéről?

És végül, talán a legfontosabb kérdésként: mi az az üzenet, amit számunkra, ma élő emberek számára közvetít magunkról és a világról? Vetítéssel egybekötött előadás, karácsonyi előkészületként! A beszélgetés után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek.

Előadó: Nacsinák Gergely András író, műfordító, ortodox pap. Több kötet és számos tanulmány szerzője, magyarországi egyetemek rendszeres vendégelőadója.

A program a KÉK Kulturális Élményklub szervezésében valósul meg.

A program nyilvános, ingyenes, viszont a részvétel regisztrációhoz kötött.

Időpont: 2022. december 20. 19:00

Online program Zoomon keresztül.

Hogyan vehettek részt az előadáson?

Ha szeretnétek részt venni a programon, kérjük, hogy regisztráljatok az alábbi linkre kattintva: https://forms.gle/xcfozd8nad8B8UeP7

A program kezdete előtt 24 órával érkezik – a jelentkezési űrlapon megadott e-mail címre – a bejelentkezési link.

A programról részletesen ITT olvashattok.

Itt nézhetitek meg a KÉK Kulturális Élményklub további programjait: https://www.kekklub.hu/programok/

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.