Női táska – egy kis “insight”… (betekintés) – Novella

“Mi a csudának hurcolnak a nők akkora táskákat? Sosem találnak meg benne semmit…” – hangzik el a mellettem ülő férfi szájából kissé gúnyosan, miközben a felesége egy kisebb nylonzsák méretű táskában kotorászik. – Dénes Évi novellája.

Zavartan nézek le a kezemben szorongatott ridikülre. Kb. 20×25-ös. Ez ma kicsinek számít, állapítom meg. Közben látom, hogy a férfi kényszeredetten rám mosolyog. Összenézünk. A kényszervigyor váratlanul megjelenik az arcomon.

Elfordítom a fejem, és a női táska rejtelmeibe mélyednek a gondolataim. Emlékszem, nekem is kihívást jelentett belepakolni minden lényegeset a kis kézitáskámba. Szeretem a kis táskákat.

Közben a férfi csak nem hagyja abba. Tovább szapulja az asszonyt. Kezd kissé zavaró lenni. Gondolatban elképzelem, amikor bezzeg jól jön az a sok benne rejlő kacat:
1. Anyukám, van egy rágód/tiktakod/bármi, ami mentolos? Olyan hagymaszagom lett az ebédtől.
2. A fenébe, ez a francos pöcök felvágta az ujjam. Van egy ragtapaszod?
3. Végem van ettől az allergiától. Hoztál elég papírzsebkendőt?
4. Lehúzza a nadrágzsebemet a kocsikulcs. De akkor már a pénztárcámat is tedd el!
5. Van nálad kézfertőtlenítő? De sima törlőkendő is jó lesz.
6. Jaj, az olvasószemüveged csak elhoztad, nem látom az árcimkét. Szemüvegtörlőt is kérhetek? Megfogtad a lencsét!
7. Maszkod van? Mármint még egy. Amit még nem használtál. A kocsiban maradt az enyém.
8. Finom volt a gyros, de persze az utolsó falat mindig a fogam közt ragad. Van nálad fogselyem? Vagy fogpiszkákó. A múltkor a tollheggyel is kijöt!
9. Apropo, toll. Összeírnám a bevásárlólistát, amíg itt zötyögünk. Papírt is adj hozzá, kérlek. Unikornisos notesz? Hát ez?
10. Kis kézkrémed van esetleg? Kiszáradt a kezem a kézfertőtlenítőtől.
11. Azt hiszem, lement a vércukrom. Van nálad egy szelet müzli vagy cukorka? Bármi megteszi!
12. Ez a front kikészít. Adj légyszi egy fejfájáscsillapítót. Görcsoldó is jó lesz. Víz van hozzá?
13. Vedd elő azt a sokszorhasználatos bevásárlószatyrot, amit annyira akartál. Azt a kis piros pöttyöset, tudod, az egész kicsire összehajtogatható nylon táska.
+1. Hát nem hiszem el. Elkezdett esni. Pont most. Remélem, eltetted azt az összecsukható kis esernyőt, amit anyád hozatott Kínából az öcséddel.

És akkor még nem beszéltem azokról a dolgokról, amik mindenképp női táskába valók, na meg, amik nem, de hátha atomtámadás lesz: betét/tampon, cserebugyi, tartalék harisnya, alap smink cuccok, dezodor/parfüm, fésű, hajgumi, egyéb gumi ugyebár…, fülhallgató, telefontöltő, borotva…
Ja és kocsikulcs, telefon, pénztárca…

Avatar photo
Dénes Évi

Érzelmi Intelligencia Coach - az Objektív Személyiségelemzés módszer megalkotója és oktatója

Nem a névjegykártyára írt rang vagy. Nem is az, akinek gondolod magad vagy amit mások gondolnak rólad. Az vagy, amit adni tudsz másoknak. Kinek szavakat, kinek gondolatokat, kinek érzéseket adok. Szavaim másokban válnak valósággá. Keljenek benned is, kedves Olvasó, új életre!