Nőkről nőknek – Romantikus pillanatok bárhol, bármikor

A szerelem mindannyiunkat utolér. Előbb vagy utóbb. Vagy így vagy úgy. Ez persze teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor és hogyan történik meg. Minden szerelmi történet más és más, a maga módján különleges. Elhoztunk nektek öt történetet a szerelem csodájáról, melyekben nem csak fantasztikus romantikus történeteket ismerhettek meg, hanem olyan erős nőket akiktől mindannyian tanulhatunk valamit.

Beth Morrey: A remény lányai

Delphine Jonesnak egykor nagy álmai voltak. Akárcsak mindannyian, ő is vágyott a sikeres életre. Felfelé ívelő, szép karrier, nagy ház, boldog házasság gyerekekkel. Lánya okos és nagy jövő áll előtte, akárcsak annakidején édesanyja előtt. Valami mégis elromlott. A szépen eltervezett álomélet helyett Delphine egyedülálló anyaként próbál helytállni, hogy biztosíthassa egyetlen gyermeke jövőjét és mindennapjait. Munkáját mindennél jobban gyűlöli, ám amikor elveszíti kénytelen újrakezdeni mindent és ekkor eszébe jut ki is ő valójában. Bárcsak elfeledhetné a múltat és tiszta lappal kezdhetne. Mindannyian őrzünk titkokat, de vajon mi lehet annyira súlyos, hogy még mindig hatással van Delphine életére? Vajon a remény képes megváltoztatni Delphine és Em életét? Egy anya. Egy lány. És egy titok, amely csak arra vár, hogy napfényre kerüljön.

Dani Atkins: Amíg én a csillagokkal álmodtam

Kislányként rengetegen álmodozunk arról a bizonyos fehér ruháról és az oltárhoz vezető útról, aminek a végén ott vár minket életük szerelme és a boldog házasság ígérete. Ezzel Maddie sincs másként, ám az esküvői előkészületek közepette egy nap egy kórházi ágyon tér magához. Semmire sem emlékszik abból, hogy mi történt vele. A vőlegényét szeretné látni, akihez néhány nap múlva hozzá megy. Csakhogy minden összekuszálódott míg kómában feküdt. Maddie kénytelen szembenézni sokak rémálmával. Míg ő azt hiszi csupán egyetlen nap esett ki az életéből, rá kell jönnie, hogy valójában hat hosszú éve azon az ágyon fekszik. Hat éve, amely alatt alapjaiban változott meg az élete a tudta nélkül. Mi történik ha két nő ugyanazt a  férfit szereti? Te mit tennél ha életed párja más mellett állapodna meg míg te kórházban fekszel? Vajon Maddie hogy dönt majd?

Lia Louis: Nyolc boldog óra

Egy középiskolai osztálytalálkozó után a legtöbben csupán egy forró zuhanyra és esetleg egy pohár borra vágynánk leginkább. Ez az ami Noelle Butterby-nek nem adatott meg. Hazafelé hatalmas hóviharba keveredik és egy hosszú órákon át tartó útlezárásba. A váratlan helyzet az autópályán éri étel, ital és telefontöltő nélkül. Ki ne vágyna ilyen izgalmas esti programra? A helyzet reménytelen. Unalmas. Hideg. Egészen addig, amíg a szintén autójában veszteglő Sam Attwood be nem kopog az ablakán. A helyzet így mindjárt szebbnek tűnik, hiszen ki ne akarna egy jóképű, vicces férfi társaságában időzni ahelyett, hogy a telefonját nyomkodná míg az aksi meg nem adja magát a hidegben? Nyolc tökéletes órát töltenek együtt az autóban várakozva, egészen addig míg az utak újra járhatóvá válnak. Abban a tudatban válnak el egymástól, hogy soha többé nem találkoznak. Miért is találkoznának? Csupán néhány órát töltöttek együtt beszélhetéssel egy kényszer helyzetben. A sors viszont -mint oly sokszor- most is közbeszól. Újra és újra egymásba botlanak a legkülönfélébb helyeken. Véletlen lenne? Vagy mégsem? Te hiszel a végzet erejében?

Kate Hewitt: Szerelem a múltból

Egy mindent felforgató tragikus esemény után mindenki másként dolgozza fel a történteket. Van aki pszichológushoz jár, valaki írni kezd vagy egy tevékenységbe menekül és van aki teljesen elzárkózik. Abby éppenséggel az utóbbi kategóriát erősíti. Egy wisconsini almaültetvényen éldegél csendesen és a túlélők bűntudata marcangolja anyja és bátyja tragikus halála óta. A lehető legkevesebbet mozdul ki az ültetvényről. Békésen, visszahúzódva a világtól, nagy eseményektől mentesen éli mindennapjait. Egy nap a semmiből viszont felkeresi egy ismeretlen férfi egy kitüntetéssel amiről azt állítja, hogy Abby nagyapjáé volt. A két összetört szívű fiatal együtt kezdi kutatni a múlt sötét és szövevényesen szívszaggató titkait. Abby és Simon képes meggyógyítani egymás sebeit? Vagy valami olyasmire derül fény a múltból ami még az eddiginél is jobban felforgatja az így is sérülékeny Abby életét?

Ellie Midwood: Az auschwitzi hegedűs

A második világháború és a náci megszállás számtalan ember életét követelte és tette tönkre. Számtalan remek mű született már arról, hogy milyen sanyarú, kegyetlen sors jutott ezreknek, akik a koncentrációs táborokban lelték halálukat. Abba viszont már ritkábban gondolunk bele, hogy ezekben az időkben vajon mi adhatott reményt, egyfajta kapaszkodót a foglyoknak. Alma korábban nagyrabecsült, híres hegedűművész volt. Játékával mindig elkápráztatta közönségét. A fogságtól viszont még a hírneve sem menthette meg, mikor a nácik elhurcolták. Hamarosan kinevezik a tábori zenekar karmesterének, melyet csak azért vállal el, hogy a többi lánynak segíthessen több élelemhez jutni, ezzel megmentve őket a haláltól. A tragikus körülmények között ismeri meg Miklóst, a zenekar tehetséges zongoristáját. Egy cseppnyi boldogságra lelnek egymás karjaiban. Ám Auschwitzban minden egyes nap a túlélésről szól és az egyetlen biztos dolog csupán a tragédia. Vajon képes életben maradni a szerelmük ezen a reménytelen helyen?

Kapcsolódj ki a szerelmes regények bámulatos világában, ahol semmi sem lehetetlen, és ismerj meg olyan nőket, akik akkor és ott a saját történetükben valami nagyot cselekedtek és nem féltek hibázni sem.

Töltődj fel a mindennapokban tanulságos mégis gyönyörű történetekkel! 

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.