Sir Anthony Hopkinst választották Európa legjobb színészének

A koronavírus-járvány miatt egy online tartott eseményen, közönség nélkül adták az Európai Filmdíjakat Berlinben szombat este. Anthony Hopkins megkapta a legjobb színésznek járó díjat, és két magyar alkotót is jutalmaztak.

Anthony Hopkins megkapta idén az Oscar-díjat is a The Father című filmjéért, most pedig az Európai Filmdíjjal lett gazdagabb az alakítása miatt: őt választották az év legjobb színészének. A Quo vadis, Aida? tarolt az este: megkapta a legjobb filmnek járó díjat, a rendezéséért Jasmila Žbanićt díjazták, a legjobb színésznő pedig Jasna Đuričić lett. A legjobb vígjáték az évben az európai alkotások közül a Ninjababy, a legjobb dokumentumfilm pedig a Flee.
Azt már korábban lehetett tudni, hogy a legjobb látványtervező díját 2021-ben Ágh Márton kapta, a Természetes fény című második világháborús drámáért. Nem ez volt az egyetlen siker a magyar filmeseket tekintve: Mészáros Márta magyar filmrendező életműdíjat kapott a szervezőktől Berlinben, ami hatalmas elismerés.


A díjazottak teljesen listáját itt lehet megnézni.
www.europeanfilmawards.eu

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.