8 élményteli látnivaló Fuerteventurán

Fuerteventura a legrégebbi és a második legnagyobb a Kanári szigetcsoportban, és ez van legközelebb az afrikai kontinenshez is. Számos természeti és kulturális látnivalót kínál, a tiszta türkiz színű vizektől, a gyönyörű fehér strandokon át, az éjszakai életig és sportolási lehetőségekig. Íme 8 kihagyhatatlan élmény, ha Fuerteventurán nyaralsz.

Strandok

A legnyilvánvalóbb ok arra, hogy meglátogassa Fuerteventurát, az a 150 km-nyi gyönyörű strand, tiszta, világos homokkal és tűrkiz vízzel. A strandok nagyon különbözőek a szigeten, és épp ezért bárki megtalálja a kedvére való pihenőhelyet.

Jandia strandjai a legnépszerűbbek: 10 km fehér homok és türkizkék víz a sziget déli végén. Playa del Cofete (Morro Jable) valószínűleg a Kanári-szigetek leghíresebb strandja, de az egészen biztos hogy ha még nem jártatok Fuerteventurán, erről a strandról láthattátok a legtöbb fotót, ez egy 12 km-es kiépítetlen strand. Ha valaki El Cotilloban nyaral, akkor nem hagyhatja ki a La Concha strandot, amely egy félhold alakú, természetes láva-zátonnyal védett partszakasz.

Corralejo Nemzeti Park

Ez a csodálatos, különleges park épp a zöldterületek hiánya miatt Fuerteventura egyik legféltettebb kincse. A Corralejo Természetvédelmi Terület a Kanári-szigetek legnagyobb területű homokdűnéi, és rengeteg védett állat- és növényfaj él itt. A természetvédelmi terület strandjai szintén népszerűek, főleg a szörfösök körében. Ha mindenképpen meg akarod látogatni ezt a területet, érdeklődj weboldalunk chat-jén, mert a területet több alkalommal lezárják, sőt, az is elképzelhető, hogy szigorítják majd a belépést a területre.

Sport

A Kanári-szigeteken a legelterjedtebb sport a szörfözés, akár vitorlával, akár csak egy deszkával űzi azt. Fuerteventura pedig a szörfösök álma, hisz a szél mindig fúj, a hullámok pedig elég magasak a profiknak is. A sziget nyugati és északi partján találja a legtöbb széllovast, hisz a feltételek itt a legjobbak a sportoláshoz. A szörfözéshez leginkább Corralejo és Sotavento partjait ajánljuk. Sok snorkeling lehetőség is adott a szigeten, ezeket is inkább az északi parton érdemes keresnie.

Vidéki látogatások, kirándulások

A vidék felfedezése különleges élmény a szigeten, hiszen nem csak a helyiek életébe nyújt betekintést, hanem felfedezheti a hagyományos kanári életmódot, ami főként a mezőgazdaságra épül.

Isla de Lobos

Isla de Lobos csodálatos célpont egynapos kiránduláshoz. Ez a sziget csak 2 kilométerre fekszik Fuerteventurától, és könnyen elérheti komppal, vagy vízi taxival. Isla de Lobos egy festői paradicsom a nap-szerelmeseinek és a kirándulásokat kedvelőknek egyaránt. A sziget az itt élő fókákról kapta a nevét, azonban ma már nem sokat látni belőlük, ahogyan állandó lakosa sincs a szigetnek. Az utolsó család a szigeten, a világítótoronyban élt, de miután az 1960-as években automatizálták a tornyot, ők is elköltöztek. A Punta Martino világítótoronyot érdemes megnéznie a mindössze 4 négyzetkilométeres szigeten.

A só múzeum

Caleta de Fuste-tól délre található a Salinas del Carmen-t és a Só múzeum, amely bemutatja a tengeri só előállításának minden lépését. Két túra közül választhatnak az érdeklődők, az egyik a múzeum, a másik pedig a tényleges tengeri sóbányák területére kalauzol. A múzeumban megismerhetitek a só hosszú történelmét, a felhasználási lehetőségeit (orvosi, gasztronómiai, kémiai stb.) is. Sőt a különböző kultúrák sóhoz kapcsolódó hagyományait, hiedelmeit és babonáit is bemutatják. Ez a ritka élmény megmutatja, hogyan működnek a sóbányák, és hogyan biztosítják a megélhetést a Kanári-szigetek sok lakójának a mai napig.

Az Antigua szélmalom

Az Antigua városában található szélmalom központban felfedezhetitek Fuerteventura hagyományos iparművészetét, valamint lehetővé teszi, hogy betekinthessetek egy valódi szélmalom működésébe. Ha itt jártok, ne felejtsétek el meglátogatni a kaktuszkertet sem.

 

Majorero sajtmúzeum

A Fuerteventura egyik hagyományos finomsága Majorero kecskesajt. A majorero név a kecske fajra utal, és Guanche nyelvből származik. Bár a Guanche nyelvet már nem beszélik, de számos szó fennmaradt és beépült a kanári spanyolba. Nem mellékesen ezt a szót használják a tősgyökeres fuerteventurai emberekre is. A fuerteventurai Majorero sajtmúzeumot is malommúzeumban találjátok.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.