A Mérleg jegy: Találkozom másokkal, kiegyenlítek

Egy meg egy az három, ez lehetne a mérleg jelszava, számára két rész kombinációja több mint az összegük. Ez érvényes az egyes emberekkel való találkozásra, akik személyiségének tükrei és kiteljesítői lehetnek. A mérleg az emberekkel való kapcsolatra vágyik, anélkül, hogy nagyon lekötné magát. A kiegyensúlyozott ideális forma elérése, fontos célja e jegynek, inkább a forma számít, mint a tartalom. Szeptember 22-én 21 óra 23 perckor a Nap belép a mérleg jegyébe, ismerjük meg ezt az energiát.

Mint levegős jegy inkább az eszmék, ideák világához tartozik. Alapeszméje a forma tökéletessége. Ez az egyetlen jegy az Állatövben amelyet egy élettelen tárgy jelképez: egy mérleg, egy mérőeszköz. A mérleg a megmérés az értékelés, az ítélet jelképe. A képesség, hogy a dolgok mindkét oldalát figyelembe vegyük, lassúbb cselekvéshez és döntésképtelenséghez vezet. Ki kell egyensúlyozni az én és a te oldalát, a kapcsolatok iránti vágyat és az önfenntartást. A mérleg másik problémája, hogy szeretne mindent az „íróasztal mögül” intézni. Mivel az elegancia jegye, nem szívesen piszkítja be a kezét. Életfeladata: szépséget hozni a világba. Olyan döntéseket keres, ami harmóniát teremt. Mindent a Te vonatkozásában néz.

„Egyedül lenni nem olyan jó, mint ketten és összetartani” – mondta Micimackó
(Alan Alekszander Milne)

A jegyhez tartozik a VII. ház a TE háza. Minden, ami nem ÉN. A projekcióink, mindazon tulajdonságunk, amit nem fogadunk el magunkban, és másokra vetítünk. A házban megjelenő jegyek és bolygók energetikája mutatja, hogy mit várunk el a társunktól. Férj, feleség, partner, társ, minden értelemben, mint munka-, üzlet-, osztálytárs.

Akinek a mérleg jegy domináns a személyiségében, nagy fantázia és stílusos kifejezésmód jellemzi, szeret kommunikálni, néha számító és rafinált. Mindig a másikra figyel, de ügyel a saját szabadságára és függetlenségére. Van olyan, aki fél az élet nagy mélységeitől és magasságaitól, ezért próbál az átlagos mértékekhez közelíteni. Mindig vágyik arra, hogy szeressék. Tapintatos és vállalkozó kedvű, békés és barátkozó, állandó problémái lehetnek a döntésekkel, kerüli a konfliktushelyzeteket. Mindig egyensúlyra törekszik, szereti a harmóniát, de ha minden nagyon endben van, akkor felrobbantja, hogy legyen megint min dolgozni. Az egyik legtöbbet otthon tartózkodó jegy, hasonlóan a rákhoz, képes akár 10 percre is hazaugrani. Vonzódik az anyagokhoz, drapériákhoz, fontos az érintés, az átlagosnál jobb lehet a szaglásuk, vagy az érzékelésük. Szereti a rendet, de nem az élére állított dolgokat, kényelemszerető, hajlamos a hallgatagságra, inkább kikerüli a konfliktust, hátha az idő megoldja. Sokat beszélhet, de figyelnie kell a lényegre való törekvésre. Ha nem képes az életét széppé tenni, megelégszik a békességgel. Vitában képes bólogatni és becsukni a füleit. Jól megtalálja a hangot másokkal és gyorsan beilleszkedik, környezetét szelíden, észrevétlenül, de határozottan irányítja. A jegy szimbóluma az esti nap jelképe a horizont felett az egyensúly és a béke jele az őszi napéjegyenlőség jegyében.

A mérleg uralkodó bolygója a Vénusz, vagy népi nevén az Esthajnalcsillag. Naprendszerünk egyetlen bolygója, mely női alakról kapta a nevét, szimbóluma egy kör a kereszten, a szellem az anyag felett. A Vénusz helyzete a horoszkópban megmutatja, hogy hogyan adjuk és fogadjuk a szeretetet, hogyan kapcsolódunk másokhoz. Ez a bolygó mutatja meg vágyainkat, egy férfi képletében például a számára ideális nőt. Tükrözi az érzelmeinket, hogy hol van szükségünk leginkább harmóniára, hol vagyunk békülékenyek. Uralma alá tartozik a vonzódás, a női nem, a szimmetria, az esztétikus látvány és minden szép forma. 

Az alábbi kérdésekkel érdemes foglalkozni a következő pár hétben:

  • Milyen dolgok szereznek nekem örömöt?
  • Mennyi harmóniára illetve összeütközésre van szükségem az életben vagy a párkapcsolatban?
  • Milyen elvárásaim, félelmeim vannak a szerelmi kapcsolataimban és általában az emberi kapcsolataimban?
  • Elismerve és szeretve érzem magam vagy félek az elutasítástól?
  • Hogyan viszonyulok az esztétikához és a szépséghez? Milyen fontosak ezek nekem?

A következő hetekben a levegő energia lesz túlsúlyban, a Nap jegyváltására állított horoszkópban a Napon kívül, a Merkúr, a Mars, a felszálló holdcsomópont és az ég közepe is levegős jegyben tartózkodik. Figyelnünk kell arra, hogy mennyire igazítjuk véleményünket másokéhoz, gondolkodásunk ingataggá válhat.

Ezt az időszakot alacsony kiszámíthatóság jellemzi, meg kell tanulnunk figyelni az áramlatokra és úszni az árral. Hatalmas energiánk lehet, amit képesek leszünk uralni, azonban nem szabad kíméletlenné válnunk.

A levegő túlsúly magával hozza, hogy vágyunk a kapcsolódásra, utazásra. Jó időszak a tanulásra, fontos a saját képességeink felvállalása és a kommunikációs szabadságenergia megélése. Az adottságok szintjén a levegő energia több mint tízszerese annak, ami a megélési lehetőségek szintjén látszik. Ez azt mutatja, hogy a szabadság, utazás, másokkal való kommunikáció és a tanulás szabad megélése valamilyen szinten akadályba ütközik. A levegő energia megélése lehetséges például a szabad levegőn végzett sporttevékenységben, szellemi üzenetekkel kapcsolatos könyvek olvasásában, színekben a fehér segíthet ételekben minden olyan, ami szelet csinál pl. bab. Fontos figyelni, hogy mennyire kommunikálunk agresszíven, és a levegő Mars energiát inkább a határkijelölésre használni ezen a terén. Segíthet ebben a hónapban a következő színek együttes viselése: kék és piros, fekete és fehér, fehér és türkiz, ezüst és piros, és önmagában a sárga.

A Merkúr és a Plútó nehezítő állása megjelenhet beszédkényszerben, makacs, csökönyös gondolkodásban. A Vénusz és az Uránusz szembenállása manifesztálódhat hangulati ingadozásokban, önfejűségben, gyors szakításban. Segíthet ha aktívan beleállunk érzelmeink felvállalásába.

A Merkúr és a Jupiter segítő állása mutathat tudásvágyat, tanulási képességet, a Hold és a Neptunusz harmonikus állása határtalan együttérzést, lelki antennáink finomhangolását.

A Nap 2021. október 23-án 6:58-kor lép a Skorpió gyakran negatívnak bélyegzett jegyébe, melynek témája a halál szellemi legyőzése, egy dolog vagy eszme iránti elkötelezettség. Törekvése: biztonságot teremteni, hatalmat szerezni és élvezni. Legközelebb ezzel a víz jeggyel foglalkozunk.

Németh Krisztina

Asztrológus

Több mint tíz éve foglalkozom energetikai olvasással és női energiával, közel öt éve asztrológiával. Hiszem, hogyha az egyén képes önmagát és az életútját egy semleges, objektív nézőpontból nézni, akkor meglátja önmagát és megtapasztalhatja, hogy mindig van választása. Visszaszerezheti az élete feletti uralkodást és olyan képeket alkothat, aminek a manifesztálása a boldog kiteljesedés megélését segíti.