A téli erdő varázslatos hangulata otthon

Bármilyen távolinak is tűnik, lassan azonban elkezdődik a visszaszámlálás karácsonyig. Senkit ne tévesszen meg, hogy kint még enyhe az időjárás: nézzetek csak a naptárra! Bizony, már novembert írunk! A készülődést soha nem lehet korán elkezdeni, érdemes előre kitalálni, hogy milyen témában vagy színekben szeretnétek otthonaitokat csodálni az évnek ebben a különleges szakaszában!

Most egy olyan témát választottam Nektek, amely a természet varázsát és a tél szépségét hozza be otthonotokba és ez a téli erdő varázsa. Gondoljatok itt a hófödte erdőre a csodás növényeivel, amelyek inspirálhatnak a dekoráció kialakításában. Nézzünk is példákat, ezt megelőzően azonban először is lássuk a fő inspirációnkat a téli erdőt egy kollázson:

Fotók: balra: Aesthetes id/ Unsplash, középen fent: Ivars Krutainis/ Unsplash, jobbra fent: Feinschliff/ Unsplash, jobbra lent: Michael Hacker/ Unsplash

A fehér, zöld és barna színek a fő alkotóelemei ennek a dekorációnak. A fehér a hótakarót, a zöld az örökzöld fákat, a barna pedig a terméseket, a földet, fa kérget szimbolizálja. Az arany és az ezüst szín is simán belefér, ha azt kedvelitek (én nagyon)!

Fotó: Butlers.hu

Mivel az erdő amúgy is tele van fenyővel, használhattok otthonaitokban akár több helyiségben is igazi és műfenyőket, vagy igazi fenyőágakat egy vázában, akár ajtódíszként. Ezeket dekoráljátok szépséges díszekkel, csillagokkal, fényfüzérrel!

Fotók: Bonami.hu, Phil Hearing/ Unsplash, Nataliya Melnychuk/ Unsplash

Természetesen az erdő termései sem hiányozhatnak, mint például a tobozok, faágak, vagy bármi egyéb, amit találtok. Idén gomba alakú karácsonyi kiegészítők is vannak, ha nem is igazi termés, de ilyen formájú dekorációkkal is bátran dekoráljatok!

Fotók: Butlers.hu, Genevieve Rusnac/ Unsplash, Bonami.hu

A rénszarvasos, hópelyhes textíliák is fontos elemei ennek a díszítésnek, ezeken kívül meleg, vastag, puha plédeket is használjatok!

Fotók: H&M Home

Hangulatvilágítás szempontjából a hangulatlámpák, gyertyák, mécsesek és fényfüzérek is elengedhetetlen kellékek!

Fotó: Butlers.hu, Bonami.hu

Asztaldísznek használhatunk fenyőágakat, fahéj rudat, természetes koszorúkat. Az ünnepi asztalról a forró italok sem hiányozhatnak, mint a forraltból vagy a forrócsoki, amelyeket tálalhattok ide illő kkarácsonyi bögrékben.

Fotók: Bonami.hu, H&M Home

A rénszarvasos asztaldísz, bögre és szalvéta sem hiányozhatnak.

Fotók: H&M Home

A hangulatos zenék feldobják a hangulatot, akár a klasszikusok, akár az erdő természetes hangjai.

Ezzel a dekorációval meghitt és melengető környezetet teremthettek családtagjaitok és barátaitok számára, behozzátok az erdő természet szépségét és varázsát otthonaitokba. A lényeg valójában az, hogy jól érezzétek magatokat és annyit vállaljatok be amennyi belefér és ne hajtsátok túl magatokat Karácsonyig!

Ha kérdésetek van, örömmel állok rendelkezésetekre!

Csodálatos Karácsonyi készülődést kívánok!

Avatar photo
Kónya Hajnalka

Lakberendező

Mottóim egyike, hogy adj többet, mint amit elvárnak Tőled! Fő célom, hogy inspiráljak másokat, és ha ezt éppen az életvitelüknek megfelelő otthon létrehozása kapcsán tudom megtenni, dupla sikert élek meg. Cikkeimet is igyekszem úgy összeállítani, hogy egy-egy témában minél több ötletet adjak olvasóimnak.