A természet festővászna, a magas nő

Tudom-tudom, fura a cím. Mégis azt gondolom a nagy felület sok lehetőséget rejt. Minden művész tudja, hogy a miniatúra cuki, de sohasem lesz olyan impozáns, mint egy nagyméretű kép. Fontos, hogy ha te is a kifejezetten magas nők közé tartozol, azaz 180 cm-es, vagy annál magasabb vagy, akkor lásd meg a lehetőségeket a magasságodban! Ezekre a kiaknázható lehetőségekre szeretném felhívni a figyelmedet az alábbi cikkel.

A modell alkat

Taylor Swift egyelőre nem sok kihívással küzd, ami a megjelenését illeti, hiszen fiatal és baba arcú. Amit magassága révén megtehet, hogy ha úgy tartja kedve, bármennyi díszítést viselhet a ruháján. Míg a rengeteg fodor, egy alacsony hölgyön úgy hatna, mint egy megdézsmált bonbonos doboz, addig rajta elegáns és nőies. Minden körülmények között hordhat bokacsizmát, hiszen ha optikailag rövidíti a lábát, akkor sem történik semmi. Emellett vízszintes csíkokat, mintákat is megengedhet magának mindenféle korlát nélkül.

Forrás: billboard.com, hollywoodlife.com, eonline.com, Damon Baker

Elegáns és hatásos

Gwyneth Palthrow magassága nem éri el a 180 cm-t, sudár alkata révén mégis a magas hölgyek trükkjeivel vitte el a show-t. Oscar de la Renta és Tom Ford is tökéletes ruhát tervezett a számára. A letisztult elegancia éppúgy hatásos, mint az óriási virágdísz, amelyhez megint csak elengedhetetlen a kellő magasság. Ha közel áll hozzád a romantikus stílus, érdemes egy próbát tenned az óriási virágmintákkal.

Forrás: itsadaniellelife.com, usatoday.com, pinterest.com

A nagyasszony

Sigourney Weaver tökéletes példája az érett magas hölgyeknek. Sok esetben a kor előre haladtával a magas nők teste picit szélesebbé válik. Míg alacsony társaik ilyen esetben kigömbölyödnek, a magas hölgyek háta és mellkasa szélesedik. Ilyenkor érdemes az aszimmetrikus vagy V-kivágású ruhákat előnyben részesíteni.

Forrás: pinterest.com, mooncup.co.uk, tomandlorenzo.com, justjared.com

Plus Size, ha magas

Queen Latifah öltözködési stílusát személy szerint nagyon szeretem. A színésznő egy ruhamárkát is létrehozott a molettebb hölgyek számára. Öltözeteiben megtalálhatóak a matt-fényes kontrasztok, a gazdagon redőzött jóesésű textíliák és a könnyed nőies anyagok. Japán stílusú, pólója pedig különleges mintájával töri meg az egybefüggő felületet.

Forrás: pinterest.com, pinterest.com, moderncurves.wordpress.com, pinterest.com, vibe.com, pinterest.com

Öltözködési kisokos

Charlize Theron ruhatára igencsak praktikus és szépen levezethető rajta az öltözködési 1×1 magas nők számára.

  • Egy férfiasabb vonalvezetésű szettbe építs be full nőies részleteket
  • Ha kedved úgy tartja és a lábad is bírja, viselj akár tűsarkút
  • Esetedben egy maxi ruhához egy elegáns lapos szandál is működőképes
  • Ha találsz egy szuper jó fazonú farmert, de nem elég hosszú a szára, akkor hajts rajta még egyet, jó lesz capri nadrágnak, télen pedig viseld csizmával
  • Az oversize pulcsik és kardigánok általában elég hosszúak lesznek számodra is
  • Cipő fronton stílusos lehet egy Oxford cipő, vagy egy Chanel fazon. Oxford cipőből is választhatsz két színből varrottat, ami garantáltan rövidíti optikailag a lábfejed, csakúgy, mint a Chanel cipő
Forrás: vogue.com, popsugar.co.uk, justjared.com, dailymail.co.uk, pinterest.com, wmagazine.com

Ne feledd, hogy egy olyan festővászon vagy, ahol rengeteg finom és izgalmas részlet elfér!

Nagy, impozáns minták, több színű rétegzett ruhák, hosszan lelógó nyakláncköltemények. Esetleg egyszínű minimalista darabok gazdag textilredőkkel, amelyekben garantáltan királynő leszel.

Szemán-Fülöp Edina

Stílustanácsadó

Empatikus stílustanácsadás sok praktikummal és némi humorral. Egyénre szabott megoldások hölgyeknek dizájner stílustanácsadótól. Ez vagyok Én.