Egy korszakváltás küszöbén – az asztrológiában rejlő lehetőségek


Az ezotéria egy szelete az asztrológia, tudománytörténeti szempontból egykor a csillagászat része volt. Az univerzumban minden energia, és ami feláll a bolygók szintjén az égbolton, annak az energetikai tükörképe megjelenik mindenhol a Földön. Hogy ez miért fontos éppen ma? Olvass tovább és elárulom.

Az előző mondat azt jelenti, mintha az aktuális égkép, adna egy energetikai térképet, iránymutatást ahhoz, ami a Földön adott térben manifesztálódik. A bolygók helyzete az állatövi jegyekben, egy energetikai csomagot alkot, melynek vizsgálata lehetőséget ad, bizonyos összefüggések felismerésére. És, hogy mi adja ennek a gyakorlati hasznát? A szabad akarat, melynek révén, módunkban áll megváltoztatni a bolygók által képviselt energiák megnyilvánulási formáját. Az asztrológia eszközeivel lehetőségünk van a körülöttünk levő, főbb energetikai minőségek és irányok megismerésére, ami segítségünkre lehet abban, hogy az áramlatokkal haladjunk és kisebb energiát befektetve érjük el céljainkat.

Hármas együttállás, három fordulópont

Az idei évünket meghatározta egy úgynevezett hármas együttállás, a Jupiter a Plútó és a Szaturnusz részvételével a bak jegyében. Előtérbe került a türelem tanulása, határok kijelölése, a valódi értékekre való koncentrálás, a régi sérelmek elengedése, az átalakulás és az újjászületés.

Fontos feladat, a problémák gyökerének megtalálása, a fizikai és lelki síkon történő lomtalanítás, az elavult, visszatartó, szükségtelen dolgok felszámolása, illetve új célok kitűzése hittel, lelkesedéssel.

Ez a hármas együttállás lassan szétválik. December 17-én, azaz ma, először a Jupiter, majd 19-én a Szaturnusz átlép a levegős vízöntő jegyébe. December 21-én a két bolygó annyira közel áll egymáshoz, hogy szabad szemmel nézve szinte összeolvad, és erős fénye szabad szemmel is láthatóvá válik. Ha valaki meg szeretné nézni, a kora esti órákban, a délnyugati égen kell keresni.

Ilyen közelségre 1623 óta nem volt példa, és legközelebb 2080-ban fordul majd elő.

Hasonló bolygóállás nagyon régen volt levegős jegyben, ilyenkor égi kapuk nyílnak. Asztrológiailag ez az energia, a lángos csillag, az üstökös energiája, ami a Jézus születését jelző betlehemi csillagot jeleníthette meg, ami bő 2000 évvel ezelőtt a halak jegyébe lépett. A halak az állatövön az utolsó jegy, ami visszakapcsolódás az isteni szférához, erős segítő, érzelmi energia, nagyon alázatos és finom rezgés, a lélek energiatere. Most ez a következő kapu, eltelt kétezer év, és teljesen más energiára van szüksége az emberiségnek a fejlődésre.

Elérkezett a fejlődés ideje

A jelenleg föld jegyben vonuló bolygók energiája, egy nagyon gyakorlatias, használó társadalmat épített ki, ami használja a Földet, az embert. A levegős vízöntő jegybe való átlépéssel, a fizikai dolgokat legyőzi az információ, és előtérbe kerül a tanulás, a kapcsolódás és az individualitás egy másfajta információs társadalomban, ahol működik az élni, és élni hagyni elv. Ennek előszeleként alakult ki nagyon sok dolog az online térben, az idei járvány következtében. Többen válnak nyitottá a szellemi összefüggések keresésére és éreznek majd késztetést, hogy a fennálló rendszert megreformálva, saját elképzeléseiket megvalósítva, valamelyest hozzájáruljanak a közösség fejlődéséhez.

Megérett az idő arra, hogy új térbe kerüljünk és a két bolygó pozitív energiatartalmát tapasztaljuk meg.

Jupiterhez tartozik többek között a bőség, a gyarapodás, a tanulás, a megbocsátási készség és az optimista lelkesedés. Szaturnuszi energia a bölcsesség, kitartás, stabilitás, rend, türelem, felelősségérzet, szívósság, koncentrációs képesség. Hamarosan bekövetkezik az idei év fordulópontja, mintha erre vártunk volna egész évben. A hármas együttállás lassan felbomlik, két nagyon lassú járású bolygó kéz a kézben jegyet vált, és elindít egy új korszakot. Próbáljunk bizakodva nézni előre és a megélt folyamatokban, a tanulás és a fejlődés lehetőségét látni, ami előre visz, mert fejlődés nincs visszafelé.

Érdemes feltenni a kérdést: mi az a vezérfonal, aminek mentén az életünket építeni szeretnénk, mik azok a távlati dolgok, amivel foglalkozni szeretnénk? Fontos, hogy legyen egy elképzelésünk egy képünk a vágyott jövőnkről.

A magyar nyelv nagyon kifejező. Azt mondjuk, hogy valaki képtelen egy adott dolgot megcsinálni, nincs képe róla. Alkoss egy számodra boldogságot, kiegyensúlyozottságot és stabilitást nyújtó képet a jövődről, és a valósítsd meg azt, ebben a hamarosan új energiákat mozgósító térben. Minden kezdetben benne van az egész, kezdjük úgy az új korszakot, hogy tanulunk a régi hibáinkból.

Szöveg: Németh Krisztina – asztrológus – www.nezzeslass.hu

Németh Krisztina

Asztrológus

Több mint tíz éve foglalkozom energetikai olvasással és női energiával, közel öt éve asztrológiával. Hiszem, hogyha az egyén képes önmagát és az életútját egy semleges, objektív nézőpontból nézni, akkor meglátja önmagát és megtapasztalhatja, hogy mindig van választása. Visszaszerezheti az élete feletti uralkodást és olyan képeket alkothat, aminek a manifesztálása a boldog kiteljesedés megélését segíti.