Évi 162 órát ül a dugóban egy budapesti autós

Európában a legdurvább dugók Rómában vannak, de Budapesten sem könnyű autóval közlekedni.

A statisztika szerint egy átlagos budapesti közlekedő 162 órát, azaz majdnem egy teljes hetet ült a forgalmi dugóban 2018-ban – írja az Euronews az Inrix kutatóintézet legfrissebb jelentésére hivatkozva. A magyar főváros ezzel a 30. helyen áll a 38 ország 200 világvárosát tartalmazó listán. A helyzet ráadásul egy év alatt romlott, 11 százalékkal nőtt a feleslegesen autóban töltött idő 2017-hez képest.

A dugóhelyzetet nézve az egyik legélhetetlenebb város Róma, ott 254 órát töltenek araszolással a közlekedők, ráadásul ez 16 százalékkal magasabb érték, mint egy évvel korábban. Dublinban 246, Párizsban 237, Londonban 227 órát vesztegelnek az utakon. A vizsgált városok közül a kolumbiai Bogotában a legrosszabb a helyzet a világon, ott minden autós átlagosan 11 és fél napot töltött a dugóban 2018-ban. Más a helyzet a németországi Mannheimben, Wiesbadenben és Hannoverben, ahol egy év alatt 16-21 százalékkal csökkent a dugóban eltöltött idő.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.