Heti horoszkóp 05. 09. – 05. 15.

Somogyi Kitti elkészítette a heti előrejelzést, amlyben a mindannyiunk életére éppen aktuálisan ható égi állásokat szedte össze. Fontos megemlíteni, hogy ezek csak a lehetőségek, nem jóslatok és nem is kőbe vésett szavak.

Hétfő: a hétfői nap a Hold fényszögei miatt, sokak életében okozhat feszültséget, viszont a Hold mivel gyorsan mozog, így hamar kikerül az Uránusz-Szaturnusz társaságából. Azért feszült a fényszög, mert a Nap kvadrát miatt nem tudjuk pontosan, hogy mit csináljunk, az Uránusz miatt gyorsan akarnánk cselekedni érezzük a bolygó erős késztetését a döntés meghozatalára, viszont a Szaturnusz szembenállás lassítja és akadályozza a döntést vagy egyszerűen nem engedi időben gyorsan megvalósulni az eseményeket.

Kedd: a keddi napon érzelmek tekintetében helyrehozhatjuk azt, amit esetleg nem tudtunk kezelni a hétfőn. Egyedül az érzelmek kommunikálásának módjára figyeljünk jobban, mert a Szűzben álló Hold nagyon szigorú, racionális gyakran számító, ha a saját érdekeiről van szó. Legyünk egy kicsit engedékenyebbek ma!

Szerda: könnyen okozhat valaki érzelmi sebeket nekünk, ha a Halakban álló Mars kontrollt veszít a Neptunusz hatására és az illető elveszíti a realitásérzékét. Olyan dolgokat mondhat, ami nem igaz vagy megvádolhatnak bennünket valamivel. Arra figyeljünk, hogy ne veszítsük el a higgadtságunkat és inkább kérdések feltételével szereljük le az illetőt, mint az igazunk görcsös védésével.

Csütörtök: szerencsére ma átlép a Hold a Mérlegbe, ami sokat segít nekünk majd abban, hogy egyensúlyba kerüljünk lelki szinten. Délelőtt még mindig a Szűz visszafogott energiái hatnak, de délutánra kedvezőbb lesz a helyzet.

Péntek: fontos megemlíteni, hogy a Mars elérte a Neptunuszt a Halakban. Figyeljetek lányok, mert a Mars gyakran férfi személyi jelölő a képletben, és a Neptunusz egy ilyen fényszög kapcsolatban, távolíthatja vagy elérhetetlenné teheti a férfit. Ha alakulóban van egy kapcsolatunk,  átmenetileg plátóivá válhat, mert nem biztos, hogy igazat mond nekünk a párunk vagy egyszerűen eltűnik. A Neptunusznál sajnos gyakran lehet számítani némi füllentésre is. Szóval, legyetek óvatosak az elkövetkezendő napokban!

Szombat: a fent említett Mars-fényszög legalább még 4 napig éreztetni fogja a hatását. A Neptunusz segíthet abban, hogy jobban hallgassunk a megérzéseinkre, hiszen egy nagyon intuitív bolygóról van szó. Akik fogékonyak a neptuni energiákra, nyugodtan hallgassanak a megérzéseikre.

Vasárnap: ha valaki nyitott a kreatív, művészi tevékenységekre, az használja ki a kreatív Neptunusz erejét, lehet tánc, festés, éneklés, bármi, ami segíthet az önkifejezésben. Mivel az elkövetkező napokban jól működhet a kreativitás mellet az intuíció is, így önismereti rendszereket is segítségül hívhatunk bátran.

Fotó: OpenClipart-Vectors / Pixabay

Holdnaptár

Hétfő: a mai nap a dinamikus Oroszlánnal indul. Az Oroszlán Hold erősen és rendíthetetlenül képviseli a maga igazát, kivéve, ha szemből a Szaturnusz gyengíti az erejét vagy legalábbis valami akadályozza ebben. Legyünk egy kicsit türelmesek, ha elsőre nem úgy alakul valami, ahogy azt mi elterveztük.

Kedd, szerda: a Hold átvándorol a Szűzbe és két napig itt is lesz majd. A napokban sok ködös és érthetetlen neptunuszi esemény történhet a környezetünkben, ezek egy része valószínűleg nem is lesz igaz, használjuk egy kicsit ezt a Szűzben álló, racionális Holdat arra, hogy a hamisat az igaztól elkülönítsük. 

Csütörtök, péntek: a Mérleg békére és egyensúlyra törekvő természete sokat segíthet abban, hogy ha konfliktusunk valakivel a napokban, akkor most kibéküljünk vele.

Szombat, vasárnap: a Hold a Skorpióba lép, lassan közeledik a  telihold, növekvőben vannak a Hold energiái, így a Skorpió Holddal átadhatjuk magunkat a szenvedélynek. A Hold ebben a jegyben különösen intenzíven éli meg az érzelmeit, vigyázzunk, hogy ne essünk a végletekbe!

Somogyi Kitti

Asztrológus

Asztrológiai pályafutásomat 20 évvel ezelőtt kezdtem. Eltökélt célom, hogy közelebb hozzam a minőségi asztrológiát az emberekhez. Ezzel felhívva a figyelmet az asztrológiában rejlő lehetőségekre. Hiszen mindennapi szinten könnyebben megtervezhetjük a segítségével az életünket, tudatosan felkészülhetünk a várható eseményekre vagy akár egy születési képlet elemzésével, objektív képet kaphatunk saját vagy valaki más jellemrajzáról, sorsfeladatairól.