Heti horoszkóp 05. 16. – 05. 22.

Somogyi Kitti elkészítette a heti előrejelzést, amlyben a mindannyiunk életére éppen aktuálisan ható égi állásokat szedte össze. Fontos megemlíteni, hogy ezek csak a lehetőségek, nem jóslatok és nem is kőbe vésett szavak.

Hétfő: nemsokára jegyet vált a Nap és belép az Ikrekbe, de abban a néhány napban, amíg a Bika végén mozog, szaturnuszi energiák fogják majd vissza az erejét. Nem tart sokáig az ilyen irányú korlátozás, de jó tudnunk, hogy mivel, amúgyis retrográd Merkúr van, így több lassítást és időben elhúzódó ügyet kell majd felgöngyölítenünk. A Merkúr érintettsége miatt, ezek kapcsolódhatnak: szerződésekhez, hivatalos ügyekhez, múltbeli már, elfeledettnek hitt történésekhez vagy egyszerűen nem kapunk választ rögtön a feltett kérdéseinkre.

Kedd: érdekesen színezi az események alakulását, hogy a Mars még mindig a Neptunusz közelében áll. Vigyázzunk arra, hogy ne értsük félre a másikat, ha valami nem világos, inkább kérdezzünk, mintsem, hogy becsapjuk az ajtót magunk mögött. 

Szerda: sok esetben, ha a Mars kapcsolatba kerül a Neptunusszal felerősödhetnek a megérzéseink, bátran hallgassunk most rájuk. Azok a nők, akiknek az elmúlt időszakban problémájuk támadt a párjukkal, úgy érezhetik, hogy egy időre eltűnik a másik fél vagy egyszerűen nem mond igazat valamiben. Nem szabad hagyni, hogy a Neptunusz ködösítsen, éppen ezért tanácsoltam azt, hogy bátran kérdezzünk, mert ha nem is egyből, de választ kapunk a feltett kérdésekre.

Csütörtök: közelít a Nap a Merkúrhoz, így egy kicsit meglódulhatnak a dolgaink. Aktív napok következnek, a retrográd Merkúr akár múltbeli ismerősöket, régi ügyeket is előhozhat, amikkel újra foglalkoznunk kell majd. 

Péntek: lassan a Mars eléri a Jupitert, hatalmas energiákra tehetünk szert az elkövetkezendő napokban, mert a két bolygó ereje összeadódik. Úgy érezhetjük, hogy minden erőnk megvan ahhoz, hogy a kínálkozó feladatokat megoldjuk, valószínűleg lesznek is szép számmal.

Szombat: a mai napon indul  az Ikrek hava, az eleve levegős, kommunikatív, izgő-mozgó Ikrek erejét emeli, hogy a Nap és a Merkúr együttáll. Most igazán elemünkben lehetünk, ha közvetlenségre, nyitottságra van szükség, használjuk ki!

Vasárnap: lovagoljuk meg a Merkúr energiáit és mozduljunk ki egy kicsit otthonról! A Mars is emeli a tettek erejét, nagyon aktív, mozgalmas időszak kezdődik az Ikrek első hetében.

Fotó: Darmoon Art / Pixabay

Holdnaptár

Hétfő: mielőtt lelépne a Skorpióból a Hold, az utolsó fokokon még szembe kerül a Nappal, ezzel is a szív és az ész konfliktusát kiélezve. Éppen ezért ne akarjunk ma elhamarkodottan döntéseket hozni és kerüljük a Skorpióra jellemző végletes, indulatos érzelmek kinyilvánítását.

Kedd, szerda: két napot is a Nyilasban tölt a Hold. A Nyilasra jellemző a pozitív életszemlélet és az optimizmus éppen ezért a Hold ereje a Nyilasban, ma érzelmileg mindenképpen ösztönzően hat ránk.

Csütörtök, péntek: a Bakban álló Hold hatására egy kicsit komolyabban vehetjük azokat a helyzeteket, amikkel megkínál ma az élet minket. Ez nem baj, mert nagyon felelősségteljesek leszünk csak a humorérzékünk ne hagyjon el bennünket.

Szombat, vasárnap: a hétvégét a Vízöntőben tölti majd a Hold, a Vízöntő laza és kötetlen energiái szombaton akadály nélkül fognak hatnak az érzelmi világunkra. Vasárnap a Hold a Szaturnusz mellé keveredik egy nagyon rövid időre, így egy kicsi visszavetést tapasztalhatunk. Ha valamire egy kicsit többet kellene várni, ne veszítsük el türelmünket.

Somogyi Kitti

Asztrológus

Asztrológiai pályafutásomat 20 évvel ezelőtt kezdtem. Eltökélt célom, hogy közelebb hozzam a minőségi asztrológiát az emberekhez. Ezzel felhívva a figyelmet az asztrológiában rejlő lehetőségekre. Hiszen mindennapi szinten könnyebben megtervezhetjük a segítségével az életünket, tudatosan felkészülhetünk a várható eseményekre vagy akár egy születési képlet elemzésével, objektív képet kaphatunk saját vagy valaki más jellemrajzáról, sorsfeladatairól.