Hívjuk be a tavaszt otthonunkba!

Mindjárt itt a tavasz kint, de nem kell megvárnunk feltétlenül míg teljesen megérkezik, addig is vigyük be otthonunkba! Az idei év trendjei között szerepel a színek használata, illetve az is, hogy a sokféle színt összekombinálják a divatban is és a lakberendezésben is. A szürke tél után egyébként is nyitottabb az ember lánya a színek és minták befogadására.

Hogyan is engedjük be a tavaszt? Először is kezdjük az alapokkal, vagyis dobáljuk ki a felesleges holmikat mindenhonnan. Az lenne az ideális ha rendszeresen selejtezünk és nem várjuk meg míg a holmik kifolynak a szekrényből :-). Úgyhogy selejtezésre fel! Rengeteg könyv és műsor áll rendelkezésre a selejtezéssel és rendrakással kapcsolatban, az egyik kedvencem ebben a témában Marie Kondo, akinek könyve és tévéműsora is van. Az ő elve, hogy kategóriánként selejtez és ennek is meghatározta a sorrendjét, majd ezután jön a rendszerezés.

A rendszerezés a szekrényeken belül és kívül is történik. Itt is megemlíteném egy másik kedvencemet: The Home Edit nevű csapatot, akik csodálatos rendet tudnak teremteni, rengeteg belső rendszerezőjük van, amelyet ők fejlesztettek ki, ezek közül párat Magyarországon is meglehet vásárolni, mutatom is lentebb. Ami még különleges a munkásságukban, hogy a szivárvány színei szerint rendszereznek így szemet gyönyörködtető a végeredmény. Nekik is van több évados műsoruk, ahol be is mutatják a trükköket, ez is segíthet.

Fotó: Bonami.hu (IDesign/ The Home Edit)

Egy jól rendszerezett konyhaszekrény akár így is kinézhet.

Fotó: Bonami.hu

Imádom a fonott tárolókat, ez köztudott, így ezekre is mutatok pár példát. Ha a szekrényen kívül használjátok őket még stílust is visznek az enteriőrbe és otthonossá is teszik a lakást. Ezeken kívül még számtalan anyagból készült tárolót használhatunk, legyen az filc, műanyag, fém, stb.

Fotó: H&M Home

A selejtezés és a rendszerezés után jöhet egy jó alapos tavaszi takarítás. Ezután pedig végre elérkezünk ahhoz a részhez, mikor elkezdhetjük dekorálni otthonunkat tavaszi hangulatú színekkel, mintákkal.

Tavasszal a fák is zöldülnek, miért ne vihetnénk be zöld bútorokat és kiegészítőket? Készítettem egy kollázst pár zöld szépséggel. Üdítő látvány a zöld a szürkeség után, nem mellesleg megnyugtat és az immunrendszert is erősíti.

Termékek forrása: Bonami.hu

Szintén a zöldre példa, hogy egy stílusos tapéta egy hozzáillő kanapéval mennyire fel tudja dobni a szobát!

Fotó: Bonami.hu

Textíliák tekintetében lehet virágos, pöttyös, csíkos, állatmintás bármelyik vidámságot csempész be. Nyugodtan kombináljátok össze a különféle színeket és mintákat.

Fotó: H&M Home
Fotó: H&M Home

Egy példa arra, hogy milyen is a színkavalkáddal teli tavasz a gyerekszobában.

Fotó: H&M Home

A terítéketeket is fel lehet dobni tavaszias pasztell színekkel, trendik a színes étkészletek is de használhattok színes textíliákat is vagy egy szép szalvétát.

Fotók: H&M Home, Butlers.hu (felső és jobb alsó kép)

A különféle stílusú vázák összekombinálása nagyon divatos jelenleg, és az is nagyon tavaszi feelinget okoz ha beviszitek a természetet, vagyis virágokkal, növényekkel díszítetek.

Fotó: H&M Home

Ha szeretnétek frissíteni tavaszra, akkor legyetek bátrak, ragadjatok ki egy vagy akár több ötletet is otthonotokba. Néha nehéz megtalálni a megfelelő szín és minta kombinációt, ha elakadtok bármilyen lakberendezési kérdésben, keressetek nyugodtan elérhetőségeim egyikén, örömmel segítek! Csodás tavaszi megújulást kívánok!

Avatar photo
Kónya Hajnalka

Lakberendező

Mottóim egyike, hogy adj többet, mint amit elvárnak Tőled! Fő célom, hogy inspiráljak másokat, és ha ezt éppen az életvitelüknek megfelelő otthon létrehozása kapcsán tudom megtenni, dupla sikert élek meg. Cikkeimet is igyekszem úgy összeállítani, hogy egy-egy témában minél több ötletet adjak olvasóimnak.