Hogyan csempészd be otthonodba a nyaralás hangulatát?

Utazásaink során nagyon sok minden inspirál: a természet, az adott ország építészete, a színek, a hangulatok és még nagyon sok apró tényező. Ha nem utazol akkor is tudod használni ezeket a „trükköket”.

Három ország hangulatát hozom most Neked, amelyekből érdemes inspirációt meríteni. Ha építészetileg nem is valósítod meg az országok jellegzetességeit, akkor is használhatod a színeket, a formákat, a motívumokat, az anyagokat, kiegészítőket, amelyek beviszik otthonodba azt az életérzést ami ott átjár minket.

Görögország:

Görögországról általában Santorini gyönyörű látképe jut eszünkbe elsőre, a fehér-sötétkék házak és a tenger gyönyörű látványa.

Forrás: Dan/Unsplash

Ha a tengert nem is tudjuk idevarázsolni – nagy bánatomra – akkor is tehetünk pár dolgot az ügy érdekben. Használj fehér, bézs és kék színeket. A kék többféle árnyalatát is mixelheted, úgy még jobb lesz az összhatás, mivel a tenger is többféle kék színben játszik. A kékeket nagyon jól kiemelik a világos színek, ezért használj mellettük jó sok fehéret, krém színt és drappot.

Terasz hangulat á la Görögország:

Forrás: Hello Lightbulb/Unsplash, H&M Home

Párnák és vázák minden mennyiségben jöhetnek. Itt is látszik a kontraszt, hogy a világos színek mellett milyen jól mutatnak a kékek, szinte megszólalnak.

Forrás: H&M Home

Görögország színei egy párnán:

Forrás: Kevin Charit/ Unsplash

Marokkó

A színek egyszerűen felejthetetlenek, gondoljunk csak az építészetre a boltíves épületekkel vagy a bazárban a fűszerek színeire.

Forrás: Mari Potter /Unsplash, Piotr Arnoldes/ Pexels

Gyönyörű ez a medencés udvar, viszont most az épület kidolgozottságára szeretném felhívni a figyelmet, az apró csipkézett mintákra, a színes egzotikus stílusú csempékre. Csipkés mintájú kisbútorokat vagy kiegészítőket lehet kapni, ezekkel be tudod csempészni a Marokkói stílust. Ha felújítás előtt állsz, ha nem is az egész fürdőszobában, de egy részén használj ilyen szépséges csempéket. Arra ügyelj, hogy akkor ez a stílus otthonod minden részén jelenjen meg mert úgy lesz egységes.

Forrás: Taryn Elliott/ Pexels

Az apró kidolgozottság az ablakon és a korláton is gyönyörű, ebből is látszik, hogy az ördög a részletekben rejlik. A jobb oldalon pedig látható, hogy a színek vidámságot csalnak az enteriőrbe és a fehér falak mellett még jobban érvényesülnek.

Forrás: Annie Spratt/ Unsplash, Maria Orlova/Unsplash

Ezek a színek abszolút Marokkóiak! Bátran keverik az élénk színeket és ettől mennyire otthonos lesz. Ha jobban megfigyeled van itt zöld, lila, türkiz, terrakotta, világoskék, barna és mégis mennyire szépséges az összhang!

Forrás: Annie Spratt/ Unsplash

A fém mécsestartók nem hiányozhatnak sem a bazárból sem egy Marokkói stílusú otthonból. Ezeknek a kidolgozottsága is annyira gyönyörű.

Forrás: Jean Carlo Emer/ Unsplash, H&M Home

Bali/Indonézia:

Balit nem hagyhatom ki, ugyanis nálam bakancslistás. Mióta láttam Julia Roberts főszereplésével az Ízek, imák, szerelmek című filmet, Bali elvarázsolt.

Forrás: Max Ravier/ Pexels, Machael Block/ Pexels

Ha Balit szeretnéd otthonodba bevinni, akkor nagyon sok természetes anyagra lesz szükséged. A fonott tárgyak, mint például a kis bútorok, tárolók, dekorációk, lámpák minden mennyiségben jelen vannak ezekben az enteriőrökben. Természetesen a zöld növények sem hiányozhatnak a naturális színek mellől. Inkább éttermekről és szállodai szobákról találtam képeket, de nagyon jól látszik rajtuk a hangulat.

A lenti 2 fotón is látszik, hogy mennyi fonott, természetes anyagot használnak és bőségesen dekorálják kézi készítésű dísszel a falakat. A fonott lámpák szinte kötelezőek.

Forrás: Jane Palash / Unsplash, Visualsofdana/ Unsplash

A fekete, a fehér és a natúr színek a főszereplők.

Forrás: Alex Block / Unsplash, Visualsofdana/ Unsplash

Ez a 2 enteriőr is annyira imádnivaló a faliképpel, a színekkel, azzal, hogy annyira természetesek.

Forrás: Onno/ Unsplash, Kevin Lessy/ Unsplash

Ha tetszett az összeállítás és szeretnéd, ha folytatnám más országokkal, akkor jelezd bátran felém elérhetőségeim bármelyikén, miről szeretnél hallani. Ha pedig elakadtál vagy felújítás előtt állsz, örömmel segítek Neked akár tanácsadás vagy tervezés keretein belül.

Boldog, pihenős nyarat kívánok Neked!

Avatar photo
Kónya Hajnalka

Lakberendező

Mottóim egyike, hogy adj többet, mint amit elvárnak Tőled! Fő célom, hogy inspiráljak másokat, és ha ezt éppen az életvitelüknek megfelelő otthon létrehozása kapcsán tudom megtenni, dupla sikert élek meg. Cikkeimet is igyekszem úgy összeállítani, hogy egy-egy témában minél több ötletet adjak olvasóimnak.