Így csempészd be a vakáció hangulatát az otthonodba

Ha a tengerpartok és a nyári élmények által inspirált színekkel fested otthonodat, akkor minden napod olyan lesz, mintha vakációznál. A Poli-Farbe festékgyár tippjei segítségével egyszerűen és pénztárcabarát módon csempészhetsz igazi nyári hangulatot az otthonodba.

Naplemente a nappalidban

Több éve trend az ombre, illetve a színátmenetes festés – így van ez a lakberendezésben is. Keress a nappalidban egy falat, amelyen a naplemente árnyalatait minden nap csodálni szeretnéd. Majd válassz 2-3 színárnyalatot az okkersárgától az ibolyaliláig – amilyen árnyalatokban a tengeri horizont pompázik –, és a szivárvány sorrendjét követve fesd fel őket átmenetesen a falra. Szivaccsal, paskoló mozdulatokkal tudod az átmeneteket jobban összemosni a falon. Így az év minden napján a tengerparon érezheted magadat!

A tenger hullámain

Királykék, iringó, kék szellőrózsa árnyalataival a görög tengerparti falvak hangulatát vagy akár a karibi korallzátonyok színeit is a lakásodba varázsolhatod. Válassz ki egy olvasó sarkot – mondjuk egy kiálló falrészt vagy éppen mélyedést a lakásban, és fesd kékre. A karosszék is lehet kék (a kék különböző, monokróm árnyalatai együtt nagyon jól mutatnak), fehér, sárga vagy esetleg a homokot szimbolizáló barnás árnyalatú. A sarokba tehetsz tengeri tematikájú képet, kagylós szélcsengőt, banán- vagy könnyezőpálmát dekorációnak.

Beltéri oázis

Zöldek, növények, virágos minták és friss illatok. Akár van teraszod akár nincs, neked is jár egy kis saját oázis. Először válaszd ki a személyiségedhez illő hangulatot: trópusi (egzotikus madarakkal, gyümölcsmintákkal, pálma palántákkal), mediterrán (tengerészminták, illatlámpások, üvegvázák, levendula) vagy mexikói (kaktuszokkal, aloé verával, fonott bútorokkal), majd keresd meg a megfelelő zöld festékárnyalatot a falra.

 

Hűsítő árnyalatok

A hideg színek tiszták, letisztultak és a legnagyobb melegben is képesek hűs hatást kelteni. A skandináv stílus például remekül ötvözi a hideg, neutrális színeket a vibráló meleg árnyalatokkal. Gondolj a szürke és a napsárga párosítására, de fantasztikus hatást érhetsz el a királykék-halvány szürke kombinációval is. A fehér-világoskék-szürke hármas klasszikus, elegáns és a legnagyobb forróságban is jó visszavonulni az ilyen színekbe öltöztetett helyiségbe.

Tökéletes napsárgák

A napsugarak aranysárga csillogása nemcsak a természetben, hanem az enteriőrökben is jól mutat, úgyhogy akkor is érdemes 1-2 felületen vagy tárggyal bevinned az otthonodba ezt a színt, ha egyébként az egyszínű tereket szereted. Jól mutat a manapság divatos mélyebb árnyalatok mellett, lehet ez egy csík a falon, aminek térelválasztó funkciója van a nappali és az étkező között. De teríthetsz egy sárga takarót a kanapéra, az ebédlőben használhatsz sárga textilszalvétát, a dolgozósarok asztali lámpája lehet citromszínű, vagy tedd a kedvenc növényeidet egy sárga kaspóba. Az egyedi enteriőr sokszor az apró kiegészítőkben rejlik, nem kell az egész lakást átrendezni, hogy elérjük a kellő hatást.

Egyedi minták

Különböző „nyáridéző” mintákat is alkothatsz a falakra, a sárgát kombinálhatod más színekkel is – a rózsaszínek, szürkék, barnák és kékek különösen jól állnak neki. A minták elkészítéséhez használhatsz maszkolószalagot, amelynek segítségével geometriai mintákat festhetsz, de különböző – saját kezűleg készített vagy készen vásárolt – stencilekkel is egyedi dekorációt alkothatsz.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.