Kapcsolódj inspiráló emberekkel és töltődj fel

Te kivel szoktad megbeszélni inspiráló ötleteidet, gondolataidat? Kinek a véleményére, tanácsára támaszkodsz szívesen? Ismered Jim Rohn motivációs tréner felvetését, miszerint: „Annak az öt embernek vagy az átlaga, akivel a legtöbb időt töltöd”? Ez több szempontból is izgalmas.

1. Kikkel töltöd a legtöbb időt?

Munkában

A munkahelyi környezet nagyon fontos, mert munkatársainkkal és ügyfeleinkkel minimum napi 8 órát töltünk (én ennél jellemzően többet is).  Munkám során sikeres vállalkozókkal és cégvezetőkkel vagyok körülvéve egy-egy projekt erejéig, jellemzően 3-4 hónapig intenzíven dolgozunk a közös célok megvalósításán, mely nagyon tanulságos és értékes tapasztalat, igyekszem a lehető legtöbbet tanulni belőle én is. Ezek a kapcsolatok értékesek, olykor nehezek, sokszor tanulságosak, és nagymértékben hatnak rám.

Fotó: Lukács Klaudia / @klaudiaillustration

Családdal és barátokkal

Imádom a családomat és a barátaimat, boldogabbá és izgalmasabbá teszik az életem, ráadásul mindig számíthatunk egymásra.

Ugyanakkor azt is észrevettem, hogy a vállalkozó barátaim és ismerőseim azok, akik a századik üzleti ötletemen is örömmel ötletelnek velem, üzleti dolgokban is inspirálni és támogatni tudjuk egymást. A családom és közeli barátaim egy része ezekhez a dolgokhoz kevésbé tud kapcsolódni, de ez nem is akkora baj, mert így biztosan gondoskodnak róla, hogy a közös élmények kizökkentsenek és feltöltsenek akkor, amikor arra van szükségem.

Idő volt, mire rájöttem, hogy nem baj, ha nem mindenki tud kapcsolódni ahhoz, ami engem foglalkoztat, de érdemes keresni a lehetőséget, ahol hasonló érdeklődési körű emberekkel találkozhatok, és a WMI Business Club eseményei ebben nagyon sokat segítenek. 

Érdemes olyan programokra menni, ahol új, inspiráló embereket ismerhetünk meg, erőt meríthetünk mások sikeréből, új dolgokat tanulhatunk és értékes barátságokat, ismeretségeket alakíthatunk ki.

Fotó: Lukács Klaudia / @klaudiaillustration

2. Inspiráló közösségben

A pandémia után kicsit mindannyian zárkózottabbak lettünk, nehezebben vette rá magát az ember, hogy közösségbe menjen, pedig most nagyobb szükség van erre, mint valaha. 

Erre a következtetésre sokan jutottunk, de az első lépés volt a legnehezebb. Azt még nem tudtuk, hova kéne menni, de azt igen, hogy okos, intelligens és értelmes emberekkel szeretnénk körbevenni magunkat. Innen indult a WMI Business események ötlete. 

Egy nagyon jó barátnőmmel, Laurával edzettünk, mikor megszületett a BusinessFröccs gondolata. Épp arról beszélgettünk, hogy szeretnénk több motivált és céltudatos vállalkozóval „világmegváltani”, ezért tarthatnánk időnkét egy „fröccsözést” vállalkozói körben, ahol hasonlóan az egyetemi évek alatt folytatott elmélyült beszélgetésekhez, órákon át szőhetjük az izgalmasabbnál izgalmasabb terveket. Egy olyan aktív vállalkozói közösséget építve, ahol a vállalkozók segítik, motiválják és támogatják egymást. Májusban tartottuk a Tudatos Üzletfejlesztők Közössége szervezésében az első személyes találkozónkat, a BusinessFröccsöt, ami fantasztikusan sikerült! Olyan inspiráló energiák szabadultak fel, hogy több hónapig csillogó szemmel, lelkesen és energikusan tudtam tenni a dolgomat. Valahogy a dolgok a helyükre kerültek. Nagyon sokat számít, ha az ember inspiráló és támogató közösségben fejlődik. Könnyed, biztonságos és felemelő érzés! Te mikor töltődtél fel legutóbb ilyen közegben?

Érdemes időt és energiát tenni ezekbe a programokba, mert komoly minőségi fejlődést tud hozni a szürke hétköznapokba és nagyon sokszor a holtpontokról egy-egy ilyen esemény is könnyebben kiránt. Mert a közös energia, a jókedv, a jószándék és mindamellett a profizmus motiválttá tesz. 

3. Hasonló a hasonlóban oldódik jól

Mindenki egyedi, de ahhoz, hogy jól érezze magát és ki tudjon bontakozni, egy olyan közösségre van szüksége, ahol önmaga lehet. Neked van ilyen közösséged?

Folyamatosan változunk, a különböző élethelyzetek és tapasztalások hatással vannak ránk, mely észrevétlenül formál és épít minket. Ha tudatosan fejlesztjük magunkat, még intenzívebb tud lenni ez a folyamat, DE a mi felelősségünk, hogy megfelelő emberekkel vegyük magunkat körbe, akikkel azonos szinten tudunk kapcsolódni egymáshoz, vagy akik motiválnak és inspirálnak a fejlődésre, egy magasabb szintre jutásra, jelenlegi önmagunk túllépésére, komfortzónánk elhagyására

Felemelő érzés, ha a környezet együtt fejlődik velünk, de szerintem Ti is tapasztaltátok, hogy nem mindig van ekkora szerencsénk. Mindenki a saját fejlődéséért, jövőjéért felel. Ebben segít, ha olyan közösségbe jársz, ahova hasonló érdeklődési körrel, értékrenddel vagy hobbival csatlakoznak a többiek is.

Együtt sokkal könnyebb fejlődni, mert húzzátok, motiváljátok egymást. Ráadásul a hasonló a hasonlóban oldódik jól elv, nem csak a kémia órán, de az emberi kapcsolatok terén is igaz.

Futhatsz a futó klubbal és együtt készülhettek egy közös megmérettetésre vagy fejleszthetitek a technikátokat, kézműveskedhetsz közös eseményeken, kirándulhatsz vagy csatlakozhatsz társasjáték klubba is, de a szakmai konferenciákat és programokat is szívből ajánlom. Mindegy, hogy hol, csak adj magadnak lehetőséget új barátságok és kapcsolatok kialakítására. Nekem valahogy edzésen a legkönnyebb ismerkedni, mert miután együtt izzadtunk és nevettünk a teremben, könnyebb kapcsolódni a másikhoz. Te hol ismerkedsz a legkönnyebben?

Avatar photo
Vági Margit

Üzletfejlesztő és pénzügyi tréner

Vági Margit vagyok a WMI Business alapítója. Több mint 10 éve foglalkozom vállalkozásfejlesztéssel, az induló vállalkozásoktól a nagy tőzsdei cégekig több száz cég üzleti tervének megvalósításában segítettem. Célom, hogy egyszerű és érthető formában adjam át Nektek az üzletfejlesztéssel kapcsolatban szerzett tapasztalataimat és minden fontos tudnivalót, amire vállalkozóként szükségetek lehet. Nagyon szeretek tanítani, interaktívan és gyakorlat orientáltan tanítom a pénzügyi tervezést, üzleti tervezést, vállalatértékelést és vállalati pénzügyeket. Szeretem olyan formába önteni a vállalkozók és üzletemberek számára hasznos pénzügyi és üzleti ismereteket, hogy azt bármikor bárhol meg lehessen tanulni, különösebb előképzettség nélkül is.