Karácsonyi trendek és kreatív ötletek

Van, aki a klasszikus színekre esküszik. Van, aki szereti kipróbálni az új trendeket és vannak közöttünk olyanok, akik évek óta ugyanazokat a színeket és díszeket használják, mert bevált náluk. Bármelyik jó választás. A lényeg, hogy az alatt a pár hét alatt, míg karácsonyi díszbe öltöztetitek az otthonotok, érezzétek jól magatokat. Én bevallom, hogy imádom az arany, ezüst, fehér kombót, némi kékkel megspékelve, így évek óta ezt használom.

Ebben a cikkben az idei trendeket mutatom be Nektek és hoztam még néhány kreatívan megvalósítható dekorációt is, amelyek könnyen elkészíthetőek, ha szerettek ilyenekkel foglalkozni.

Karácsonyi trendek

A Diótörő figura hódít, bárhova megyek mindenhol látok ilyen jellegű díszeket, lehet az szobrocska vagy akasztós dísz. Legjellemzőbbek ebben a kategóriában a klasszikus színek: piros, zöld, fehér, arany.

Fotó: Nikolina/ Pexels, Bonami.hu

A természetes díszek idén is hódítanak, köztük a papírdíszek is nagy számban megvásárolhatóak, vagy akár saját kezűleg is elkészíthetőek. Íme néhány szépség.

Fotó: bal és középső: Bonami.hu, jobb: H&M Home

Frissítő trend az arany, rózsaszín és bézs színkombináció, amely nőies és üdítő is egyben, egy tökéletes opció, ha nem szeretnéd a klasszikus színeket az idei ünnepeken.

Fotó: H&M Home

A klasszikus piros-zöld-fehér kombó soha nem megy ki a divatból.

Fotó: bal és középső kép: Bonami.hu, jobb kép: H&M Home

Természetesen a natúr színek és a fehér is hódítanak továbbra is, arannyal kiegészítve pedig egyszerűen nagyszerűek és elegánsak. Az arany soha nem megy ki a divatból az ünnepek idejére.

Fotó: H&M Home, Bonami.hu

Karácsonyi fényekből sosem elég, a fán lévő égősoron kívül számtalan hangulatfény létezik, mint például egy csillag alakú lámpa, vagy lógó fények az ablakba.

Fotó: Bonami.hu

Karácsonyi dekoráció

Pár mutatós ajtódísszel is dekorálhattok, elég hozzá egy fenyőkoszorú alap, amelyet feltunningolhattok mézeskaláccsal, fahéjrúddal és masnival. A másik opció, amikor egy fém karikára valamilyen zöld növényt raktok. Egyszerű, de mégis nagyon szép.

Fotó: Annie Spratt / Unsplash, Diana Schroder Bode/ Unsplash
Fotó: Pascal Claivaz/ Pexels

Egy kreatív, természetes karácsonyfa variáció, amely költséghatékony, ha nem ragaszkodtok a valódi vagy a mű fenyőfához.

Végezetül pedig pár ajándékcsomagolós ötlet következzen. Egy szép csomagolópapírt még jobban fel lehet dobni pár megfestett tobozzal. A másik kedvencem a sima, natúr színű postai csomagolópapír, amelyet kellő fantáziával nagyon jól feldíszíthettek és nem kerül vagyonokba.

Fotó: LeeLoo Thefirst/Pexels, Monstera/ Pexels, Marko Klaric/ Pexels

Bízom benne, hogy ez alkalommal is tudtatok inspirációt meríteni az ötletekből. Köszönöm, hogy egész évben velem tartottatok, januárban újra találkozunk!

Addig is békés, boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok és sikerekben, egészségben gazdag új évet!

Avatar photo
Kónya Hajnalka

Lakberendező

Mottóim egyike, hogy adj többet, mint amit elvárnak Tőled! Fő célom, hogy inspiráljak másokat, és ha ezt éppen az életvitelüknek megfelelő otthon létrehozása kapcsán tudom megtenni, dupla sikert élek meg. Cikkeimet is igyekszem úgy összeállítani, hogy egy-egy témában minél több ötletet adjak olvasóimnak.