Készítsd fel otthonod Húsvétra!

Nem tudom Te hogy vagy vele, de nekem nagyon gyorsan telik ez az év. Úgy érzem még most volt Karácsony, pedig azóta csaknem 4 hónap eltelt és már itt is van a Húsvét. Ez az ünnep mindig örömmel tölt el, mert vele együtt jobbik esetben a tavasz is megérkezik, gyönyörű inspiráló a környezet odakint a virágzó fákkal és a zöldbe boruló természettel.

Hogyan is készüljünk Húsvétra otthon? Az első és legfontosabb, hogy rakjunk rendet, rendszerezzünk, majd jöhet egy alapos nagytakarítás mielőtt kikerülnek otthonodba a Húsvéti dekorációk. Nálunk minden ünnepkor a lányom teljes díszbe öltözteti a lakást az adott ünnepnek megfelelő módon és ilyenkor nem számít az az elv sem, hogy a kevesebb több, mivel imád dekorálni :-).

Ha minden készen áll, akkor jöhet a dekorálás, erre osztok meg néhány ötletet, illetve a terített étkező asztalra, mivel általában, mint minden ünnepkor, mégiscsak a gyönyörű asztal a finom ételekkel kapja a főszerepet.

Textíliákkal is feldobhatod a Húsvéti hangulatot, elegendő néhány az ünneppel kapcsolatos díszpárna, például nyuszival, tojásokkal és meg is van a hangulat.

Forrás: Alsó középső: H&M Home, többi: Bonami.hu

Nyusziságok dekoráció gyanánt, mint szobor dekoráció, akár életnagyságban, de még arany is lehet.

Forrás: Bonami.hu, Butlers.hu

A virágzó ágakra, zöldellő ágakra vagy barkára felakasztott tojások is nagyon szépek, az egyik legegyszerűbb, de legmutatósabb dekoráció.

Forrás: Kaja Reichardt / Unsplash, Sven Brandsma / Unsplash

A díszített tojások önmagukban is szép dekorációs kellékek.

Forrás: Bonami.hu

Húsvéti étkezőasztal inspirációk

Skandináv stílusú teríték, csak naturálisan.

Forrás: Butlers.hu

Arany tojások világos kékkel és lazac színnel, amelyet még aranyszínű evőeszközökkel is feldobhatsz.

Forrás: Butlers.hu

Ha a világoskéknél tartunk, ez is egy nagyon szép terített asztal.

Forrás: Ksenia Chernaya/Pexels

Állatmintás vagy etnikus textíliák az asztalon, miért ne? Ha raksz mellé nárciszt vagy más tavaszi virágot, pár semleges színűre festett tojást ami megy hozzá színben, akkor csodás lesz a végeredmény.

Forrás: Bonami.hu

Nagyon praktikusak a kis méretű tálalók, amelyben könnyebb a finomabbnál finomabb ételek felkínálása.

Forrás: Bonami.hu

Remélem inspiráltalak pár ötlettel, engem mindig örömmel tölt el az ünnepekre való készülődés. A lényeg, hogy ne stresszeld magad semmi miatt, ha csak a szépséges ételek felkerülnek az asztalra már az is dekorációként szolgál :-).

Kellemes, békés, sok örömmel teli Húsvétot kívánok!

Kónya Hajnalka

Lakberendező

Mottóim egyike, hogy adj többet, mint amit elvárnak Tőled! Fő célom, hogy inspiráljak másokat, és ha ezt éppen az életvitelüknek megfelelő otthon létrehozása kapcsán tudom megtenni, dupla sikert élek meg. Cikkeimet is igyekszem úgy összeállítani, hogy egy-egy témában minél több ötletet adjak olvasóimnak.