Kommunikációs tenisz – Hogy tetszik mondani?

Egy teniszmeccsen nincs játék, ha az egyik a üti a másik térfelére a labdát, és az nem üti vissza. Persze poén akkor van, ha nem tudja visszaütni, de alapvetőleg a játék lényege, hogy igyekszünk visszajuttatni a labdát. Így van ez a kommunikációban is, ha nincs válasz, nem jön vissza a labda, akkor nincs játék, nincs kapcsolat.

Nagyon sok álláskereső panaszkodik arra, hogy az elküldött önéletrajzára nem kap választ. Még elutasított sem. Ebben teljesen igazuk van, olvasva HR-es blogokat posztokat, a tanácsadók, HR-esek egymás között is elítélik azokat, akik nem jeleznek vissza a pályázóknak.  Főleg akkor, ha már interjúztatták őket, illetve nem tartják velük a kapcsolatot a kiválasztási folyamat során. Én tanácsadóként igyekszem információval ellátni a pályázókat, akárcsak egy válasszal, ha például nem kerültek be az interjúra, vagy pedig volt meghallgatás, akkor azt követően a folyamat során tartom velük a kapcsolatot és tájékoztatom őket arról, hogy mi lesz a következő lépés, mi volt a munkáltató véleménye a találkozásról, a legvégén pedig, amikor a bértárgyalásra kerül a sor, a megállapodást segítem elő a két fél között.

Viszont azt is tudni kell, hogy ez nem csak a HR-esekre, munkáltatókra jellemző. Van, amikor a jelölt tűnik el, nem válaszol, nem jelenik meg az interjún, vagy egyszerűen a kiválasztási folyamat bizonyos lépésétől elérhetetlenné válik. Ilyenkor a munkáltatói oldal háborodik fel, tegyük hozzá, teljesen jogosan, hogy miért nem lehet jelezni vagy neki, vagy az általa megbízott tanácsadónak, hogy köszönöm a lehetőséget, de már nem aktuális az álláskeresésem, megkaptam a régóta várt előre léptetésem a cégnél, vagy egy másik ajánlatot fogadtam el.

Emiatt azt gondolom, hogy sem a munkáltatókról, sem a munkavállalókról nem lehet feketén fehéren azt állítani, hogy az egyik ilyen, vagy olyan lehet. Nekem karrier coachként és tanácsadóként feladatom, hogy hidat képezzek a munkaerőpiac két partja között, hogy mintegy tolmácsként segítsem mind a kommunikációt, mind pedig a megállapodást, hogy a végén egy win-win helyzet alakuljon ki mindkét fél megelégedésére.

Van egy könyv, a címe JPÉ marketing, Elmélet és gyakorlat józan paraszti ésszel. Arra célozz a könyv címe, hogy nem mindenkinek kell a Corvinus egyetemen marketing szakot elvégeznie ahhoz, hogy vállalkozását támogatni tudja a címben említett területen. A fent felvázolt problémával kapcsolatban szintén nincsen szükség kommunikációs mesterszakos diplomára ahhoz, hogy ha valaki ír nekünk egy e-mailt, felhív telefonon, vagy küld nekünk egy üzenetet, akkor erre válaszoljunk. Szerencsés esetben ugyanazon a fórumon, és nem keverjük a kommunikációs csatornákat. Legutóbb engem is meglepett az, hogy valakit hívtam, nem vette fel, írtam neki e-mailt, amire Skype üzenetben válaszolt. Ez egy alap tisztelet a másik fél felé, még akkor is hogyha a pályázattal nem felel meg a pozíció alap elvárásainak mert egy jó válasszal az employer branding építést tudjuk elősegíteni, jelöltként pedig, még ha aztán később soha nem találkozunk a céggel, a saját márkánk az, ami ilyenkor csorbul. Hogy ezzel valaki foglalkozik, vagy sem, az a saját döntése.

Ezért kérlek, kedves olvasó, amennyiben a jövőben vagy munkáltatóként, vagy munkavállalóként ilyen helyzetbe kerülsz, tiszteld meg a másik felet azzal, hogy válaszolsz a megkeresésére. Így egy lépést tehetünk annak érdekében, hogy közelebb kerüljön egymáshoz, hiszen a munkavállalók és a munkáltatók közös érdeke a sikeres együttműködés.

Szemán Zoltán

Karrier-coach

Szemán Zoltán 20 éves fejvadász tapasztalatát tudja megosztani az álláskereső-, vagy karrierváltó ügyfeleivel, hogy közösen megtaláljátok a számodra megfelelő pozíciót és sikeresen el is érd azt. A folyamat mellékhatásai: magasabb szintű önismeret, nagyobb önbizalom, pozitív én- és jövőkép, valamint az álláskeresési- és kiválasztási folyamat megismerése HR-es szemmel. Hogy szakmai pályafutásod ne alakuljon, hanem Te alakítsd azt.