Lakberendezési trendek 2024-ben

Még február közepén sem késő megnézni, hogy idén a lakberendezés terén milyen trendekre számíthatunk. Van olyan, ami marad, de újak is születnek, amelyek inspirációt nyújtanak ahhoz, hogy otthonunkat még egyedibbé és kényelmesebbé tegyük. Tekintsük meg az idei lakberendezési trendeket!

Természetes anyagok és színek: Az organikus és természetes anyagok továbbra is dominálni fognak a lakberendezésben. Fa, kő és rattan elemekkel, valamint meleg, földszínekkel teremthetünk kényelmes és harmonikus környezetet otthonunkban. A szürke helyett inkább a barna és árnyalatai fognak dominálni.

Fotó: H&M Home

Hűvös ezüst tónusok: Az alumínium bútorok, ajtók és kiegészítők is divatosak lesznek idén. A metál hűvössége lesz a nyerő. A hűvös ezüst tónusok és alumínium felületek kifinomult eleganciát és modern stílust hoznak a lakberendezésbe, ezek a hideg színű elemek tökéletesen illeszkednek a minimalistább és futurisztikusabb belső terekhez, miközben friss és letisztult megjelenést kölcsönöznek. Ezek a modern anyagok és színek különösen jól kombinálhatók más neutrális árnyalatokkal és élénkebb színekkel is, hogy izgalmas kontrasztokat teremtsenek.

Fotó: H&M Home, Kaboompics

Lekerekített formák: Ezek a bútorok, kiegészítők továbbra is hódítanak a lakberendezés világában. Az ívelt bútorok és dekorációk sima és barátságos megjelenést kölcsönöznek a térnek, amely hozzájárul az otthonos érzethez. A lekerekített formák különösen jól illeszkednek a modern és skandináv stílusú belső terekhez, de könnyen beilleszthetjük más stílusokba is, hogy egyedi és izgalmas megjelenést teremtsenek.

Fotók: bal és jobb felső képek: Bonami.hu, jobb alsó képek: H&M Home

Trópusi dekorációk: Egzotikus feeling, hibiszkusz minta, rattan és sok-sok pink, ezek jellemzik ezt a trendet. Képzeljétek, hogy a tengerparton ültök egy pálmafa alatt egy csodás ananászos koktéllal a kezetekben és hibiszkusz virággal a fületek mögött, ezt a víziót pedig ültessétek át textíliákba, dekorációkba, bútorokba.

Fotók: párnák: Butopea, többi kép: Kaboompics

Otthoni kávéállomás: Az otthoni munkavégzéssel párhuzamosan megnőtt azok száma, akik otthon kávéznak. Ezzel kapcsolatos trend a kávézó stílusú sarok létrehozása és ennek dekorálása. Egy jól megtervezett és kényelmes otthoni kávéállomás segít abban, hogy minden nap érezhető legyen a luxus és a kényelem. A megfelelő hely kialakítása segít a reggeli rutin könnyebbé tételében is.

Fotók: Taitopia Render/ Unsplash, Luke Porter/ Unsplash,  Jenn Buxton/ Unsplash

Ezek a lakberendezési trendek ígéretes és izgalmas lehetőségeket kínálnak számunkra az otthonunk frissítésére és átalakítására. Legyen szó bármelyik trendről, otthonunkat még szebbé és kényelmesebbé tehetjük. Most is kihangsúlyozom, hogy azt válasszátok, amelyik még belefér Nektek! Ha pedig bármelyik trendet ki akarjátok próbálni vagy építkezés és felújítás előtt álltok és segítségre van szükségetek, keressetek bátran elérhetőségeim bármelyikén, örömmel segítek a lakberendezésben!

Avatar photo
Kónya Hajnalka

Lakberendező

Mottóim egyike, hogy adj többet, mint amit elvárnak Tőled! Fő célom, hogy inspiráljak másokat, és ha ezt éppen az életvitelüknek megfelelő otthon létrehozása kapcsán tudom megtenni, dupla sikert élek meg. Cikkeimet is igyekszem úgy összeállítani, hogy egy-egy témában minél több ötletet adjak olvasóimnak.