Mesebeli utazásra és összekapcsolódásra hív mindenkit a Blum program


Idén 16. alkalommal az ország 4500 óvodájában kerül megrendezésre a Blum hét. A Blum program „Mesebeli utazás az érzékelés világában a Blummal, a Fair Play közreműködésével” című programsorozata a játékot, a mesét, a művészeteket hívja segítségül személyiségfejlesztő programja részeként. A kéthetes online kampányban összekapcsolódásra, közösségteremtésre hívják az érdeklődőket.

A Blum program az óvodás korú gyerekek személyiségfejlesztő programja, melynek célja, hogy a gyerekek önmaguk teljességében bontakozzanak ki. A Blum program csapata vallja, hogy az alkotásra képes személyiséget, az ehhez szükséges alapvető képességeket kisgyerekkorban, illetve óvodáskorban lehet leginkább megalapozni és tovább kell fejleszteni iskoláskorban is. A Blum program a játékot, a mesét, a művészeteket hívja segítségül e célok és stabil alapok eléréséhez.

A Blum program csapata bízik benne, hogy idén is minél többen összekapcsolódnak a virtuális térben. „Összekapcsolódásra hívunk mindenkit, aki hisz a mese, a művészetek, a játék varázslatos erejében. Nagyszerű szakértőkkel együtt indulunk el az érzékelés útján, ahol lehetőséget teremtünk a kapcsolódásra. Kapcsolódhatunk önmagunkhoz, a testünkhöz, embertársainkhoz vagy bárkihez, akihez csak szeretnénk. A mesék világában bármi megtörténhet.” – vallja Bácskai Márta, a Blum program alapítója.

Szülők is jöhetnek!

Az idei indonéz népmesét Boldizsár Ildikó meseterapeuta, mesekutató választotta, címe A szív igazsága. „Ez a mese arról szól, hogy életünk minősége testünk összehangolt működésétől függ.” – magyarázta Boldizsár Ildikó. – Nagyon fontos, hogy jó kapcsolatot ápoljunk saját testünkkel, így lehetünk boldog emberek. A mesék segítségünkre lehetnek a test- és érzékszerv-tudatosításban, abban, hogy megtanuljuk szabályozni érzelmeinket és jó alapot adnak a különféle testtudatosító játékokhoz is.” – tette hozzá.

A Blum hét tapasztalt fejlesztési, művészeti és tudományos szakemberek közös munkájával valósul meg, a Fair Play fejlesztő játékokat forgalmazó családi vállalkozással partnerségben. A Blum héttel kapcsolatos további részleteket a blumprogram.hu/blumhet oldalon olvashatnak az érdeklődők.

 

 


Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.